Nedjelja, 28. srpnja 2024.

FOTO Sastali se članovi KUD-a Petar Preradović i prisjetili se svih uspjeha u prošloj godini, izabran i novi Upravni odbor

U Domu kulture u Đurđevcu održana je redovna izvještajno izborna skupština KUD-a Petar Preradović na kojoj su pobrojane sve aktivnosti i uspjesi društva u prošloj godini, a izabran je i novi Upravni odbor.

Kako je istaknuto na stranicama đurđevačke Gradske uprave, dva člana KUD-a Lucija Lenardić i Dorian Rupčić ušli su u redove Lada, dok su plesni parovi osvajali nagrade na prestižnim plesnim natjecanjima. Održali su i više od 100 proba, a kao članovi Hrvatskog sabora kulture i Zajednice KUD-ova Koprivničko-križevačke županije educirali su i nove voditelje.

– Prošla godina za KUD Petar Preradović bila je i u znaku prestižne glazbene nagrade Porin koju su dobile članice Ženskog vokalnog sastava Đurđevčice na čelu s voditeljicom Kristinom Benko Markovica za nosač zvuka “Pozvale so dekle dečke” odnosno za tradicijsku glazbu – podsjetili su u Gradu Đurđevcu.

Kad je pak riječ o izboru novog Upravnog odbora, u njegovom sastavu su Matej Turbelija, Mato Gašparov, Marijanka Janči, Klara Severić, Kristina Benko Markovica, Tomislav Markovica, Slavica Benko i Đuro Bobovčan. Njemu su članovi KUD–a dali jednoglasnu podršku da i dalje vodi ovu rasplesanu i raspjevanu mladu ekipu folkloraša, pjevača i tamburaša u naredne četiri godine.

Ponovno izabrani predsjednik udruge Đuro Bobovčan obratio se pritom prisutnima.

– Hvala na povjerenju i na tome što ime velikog hrvatskog pjesnika Petra Preradovića ponosno nosite i na najljepši mogući način svojim kvalitetnim nastupima prezentirate naš grad. Zahvaljujem Gradu Đurđevcu za svekoliku podršku i pomoć u našim brojnim nastupima i najavljujem da u KUD-u ima srećom mladih osoba koje bi uskoro mogle preuzeti njegovo vodstvo – rekao je Bobovčan.

Skupštini je prisustvovao i đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči koji je članovima društva čestitao na svim aktivnostima kojima čuvaju i promiču glazbenu i folklornu tradiciju, ali i ime Đurđevca gdje god nastupaju.

– Čestitam Upravom odboru, voditeljima i svim članovima na upornosti u radu i na izvrsnosti s kojom nas predstavljate. Čestitam na Porinu što je i nagrada za dugogodišnji rad Kristine Benko Markovica i Đurđevčica te što tradicijsku baštinu prenosite na mlade jer time osiguravate kontinuitet. Lijepo vas je sve vidjeti na nastupima u kojima se očitava ljubav za ono što radite. Osim toga imate i dva “reprezentativca” u redovima Lada što je i svima nama na ponos – poručio je gradonačelnik i dodao da čestitke za sve učinjeno na čuvanju tradicijske baštine prenosi i uime Željka Lackovića, predsjednika Gradskog vijeća Grada Đurđevca, te da na pomoć Grada i dalje mogu računati.

zatvori