Utorak, 14. svibnja 2024.

FOTO Rasinjski umirovljenici proslavili Valentinovo

Umirovljenici Matice općine Rasinja proslavili u petak su u kasnim poslijepodnevnim satima u velikom autobusu krenuli put Međimurja jer su u Gornjoj Dubravi u restoranu K Jeleni imali organizirano druženje povodom slavljenja spomendana svetog Valentina.

– Iako je sveti Valentin zaštitnik zdravlja, drugi naziv za taj dan je Dan zaljubljenih. Naime, prema legendi, on je kao umbrijski biskup, potajno vjenčavao kršćanske vojnike, koji se prema nalogu rimskog cara nisu smjeli ženiti za vrijeme aktivne vojne službe jer se smatralo da se neće dovoljno srčano boriti, a kada je to otkriveno bio je pogubljen. Domaćini, kojima su umirovljenici iz rasinjske udruge bili gosti više puta, pobrinuli su se i sada za bogatu večeru i jako dobru glazbu – rekla je Ana Mlinarić iz Udruge umirovljenika Matice općine Rasinja.

Dodala je da je uz puno plesa atmosfera bila vrlo vesela kako i priliči kada plemeniti osjećaj ljubavi u svom sveobuhvatnom značenju i toplina među partnerima i prijateljima struje u zraku.

zatvori