Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Proglašeni najuspješniji sportaši, sportašice i sportske ekipe grada Koprivnice, Stričević: Samo zajedničkim angažmanom možemo doći do istog cilja

U Domu mladih danas su proglašeni najuspješniji sportaši, sportašice i sportske ekipe grada Koprivnice u 2023. godini.

Sve je održano u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Koprivnice, a okupljenima se uvodno obratila predsjednica zajednice Jasmina Stričević istaknuvši kako su se koprivnički sportaši upisali na sportsku kartu Hrvatske.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Zahvaljujući rezultatima sportaša grad Koprivnica prepoznat je kao grad sporta. Naša osnovna zadaća je da omogućimo mladima da se u što većem broju bave sportom, da potičemo i koordiniramo izgradnju sportske infrastrukture, da omogućimo kvalitetne uvjete svakom sportašu, klubu i rekreativcu. Moram napomenuti i da smo protekle godine obilježili 25 godina rada Male sportske škole te je kroz nju prošlo oko 31.000 koprivničkih mališana predškolske dobi. Naime, samo zajedničkim angažmanom i usmjerenjem Grada, zajednice, sportaša i sportskih djelatnika možemo doći do istog cilja, da se mladi bave sportom te da se putem rezultata ostvaruju – kazala je.

Okupljenima se obratio i koprivničko-križevački župan Darko Koren te naglasio kako je sport važna sastavnica sveukupnog života određenog podneblja.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Grad Koprivnica je kao i u svemu ostalom predvodnik pa je tako i u podržavanju te financiranju sporta. Velika je to obaveza i financijska i organizacijska te je potrebno puno truda i sredstava da bi se cjelokupni sustav držao na takvom nivou. Grad Koprivnica se može pohvaliti sa svojim vrhunskim sportom, pojedincima i klubovima – poručio je.

Koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić izrazio je svoje zadovoljstvo prepunom dvoranom.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Mislim da upravo puna dvorana najbolje govori o tome što ste sve radili u proteklih godinu dana, gdje ste sve bili, kakve ste rezultate ostvarili, ali i kako ste na jedan doista prekrasan način nosili ime grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Zahvaljujući vama, vašem radu i trudu te velikom srcu vraćamo se s važnim medaljama i nagradama te na predivan način pokazujemo zašto volimo podvući crtu da je Koprivnica između ostalog grad sporta. Nastavit ćemo biti uz vas, a nastavit ćemo i dalje tražiti model ulaganja u sport  – zaključio je.

Uime svih dobitnika obratio se dobitnik nagrade zaslužni sportski djelatnik Boris Kapusta.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Zahvaljujem na ovim velikim priznanjima koje smo dobili, ali i na ulaganju u sport u gradu Koprivnici jer su nas svi prepoznali kao jedan od najsportskijih gradova. Ovaj grad daje vrhunske sportaše, reprezentativce, ali i sportaše amatere koji će ostati u sportu cijeli svoj život. Treba nastaviti s ulaganjem u sport jer kroz to se odgajaju i socijaliziraju mladi ljudi – poručio je Kapusta.


Najuspješnijom sportašicom s invaliditetom u 2023. godini proglašena je Iva Šola iz Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije Podravina, najuspješnijim sportašem s invaliditetom u 2023. godini proglašen je Ivica Ferenčić također iz Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije Podravina, dok je najuspješnija sportska ekipa Sportskog kluba viseće kuglane osoba s invaliditetom Koprivničko-križevačke županije.

Kao najuspješnije perspektivne sportašice proglašene su Lara Blažeković iz Hrvačkog kluba Podravka i Gabriela Vencl iz Boks kluba David, dok je za najuspješnijeg perspektivnog sportaša proglašen Dorijan Jakopanec iz Jet ski kluba Racer.

Kao najuspješniji perspektivni sportski par izabrani su Petra Sabolić i Gabriel Sebastian Sarapa iz Sportskog plesnog kluba Ritam, dok je najuspješnija perspektivna sportska štafeta mix štafeta juniora Ronilačkog kluba Šoderica.

Najuspješnija perspektivna ženska sportska ekipa je ekipa kadetkinja U-16 Rukometnog kluba Podravka, dok je najuspješnija perspektivna muška sportska ekipa kadetska ekipa U-17 Nogometnog kluba Slaven Belupo.

Najuspješnija sportašica u 2023. godini bila je Lana Nogić iz Hrvačkog kluba Podravka, dok je najuspješniji sportaš bio Mihael Šestak iz Ronilačkog kluba Šoderica.

Najuspješniji sportski par, štafeta ili posada u 2023. godini bile su članice Twirling kluba Koprivnica, dok je najuspješnija ženska sportska ekipa Podravka Vegeta Rukometnog kluba Podravka. Najuspješnija muška sportska ekipa 2023. godine je seniorska ekipa Hrvačkog kluba Podravka.

U kategoriji za iznimno sportsko postignuće u 2023. godini nagrađeni su Šimun Borovčak iz Karting kluba Koprivnica, Dominik Đurđ iz Ronilačkog kluba Šoderica, Teo Ištvan iz Atletskog kluba Koprivnica, Ivan Lončarević iz Hrvačkog kluba Podravka, Lovro Matovina iz Badmintonskog kluba Hartmann, Matej Požgaj iz Atletskog kluba Koprivnica, Tija Požgaj iz Atletskog kluba Koprivnica, Petar Slavinić iz Atletskog kluba Koprivnica, Leon Zelenko iz Karting kluba Koprivnica te Karting klub Koprivnica.

Priznanje za doprinos u radu Male sportske škole dobila je Gordana Tucković, priznanje za iznimno postignuće u školskom sportu u 2023. godini dobile su Osnovna škola Braća Radić i Gimnazija Fran Galović.

U kategoriji zaslužni sportski djelatnik nagrada je dodijeljena Borisu Kapusti.

zatvori