Nedjelja, 28. srpnja 2024.

FOTO Predstavljene usluge Centra za osobe s invaliditetom, Karan: Vjerujem da će kapaciteti biti popunjeni jer smo jedinstveni

U đurđevačkoj knjižnici predstavljene su usluge koje će se pružati u sklopu Centra za osobe s invaliditetom.

Predstavljanju usluga prisustvovali su brojni zainteresirani korisnici, a uz voditelja centra Juricu Karana o svim zakonskim odredbama govorile su i djelatnice Hrvatskog zavoda za socijalnu skrb Anita Đipalo Saraga i Katarina Sobota te pravnica Višnja Bali, izvijestili su iz Grada Đurđevca.

Naime, u centru će se provoditi organizirano stanovanje za osobe s invaliditetom, a korisnicima će se nuditi briga od 24 sata, 16 sati ili dva sata dnevno, što ovisi o njihovom zdravstvenom stanju.

Na sve usluge mogu računati osobe s invaliditetom i osobe starije od 65 godina, a u cilju prevencije institucionalizacije centar će za 10 korisnika moći osigurati uslugu poludnevnog boravka od četiri do šest sati dnevno, a za isto toliko korisnika i cjelodnevni boravak koji traje od šest do deset sati dnevno. Nadalje, centar će pružati i pomoć u kući kako bi se osobama s invaliditetom i starijim korisnicima olakšala svakodnevica.

– Korisnici za organizirano stanovanje, poludnevni i cjelodnevni boravak za sve usluge trebaju imati uputnicu Hrvatskog zavoda za socijalni rad pa predlažem da što prije iskažete svoj interes za naše socijalne usluge. Centar bi s radom trebao početi u travnju, a vjerujem da će kapaciteti biti popunjeni jer smo jedinstveni u Hrvatskoj po tome što sve socijalne usluge potrebne osobama s invaliditetom i starijim osobama nudimo na jednom mjestu – rekao je voditelj centra Jurica Karan.

zatvori