Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Pomoćni trener Brezić nakon slavlja Podravkašica u derbiju: Pobjeda nam je veliko rasterećenje za nastavak prvenstva

Rukometašice Podravka Vegete jučer su drugi put u aktualnoj sezoni slavile u najvećem derbiju hrvatskog ženskog rukometa.

U zagrebačkom Domu sportova pobijedile su Lokomotivu rezultatom 24:22 te tako dodatno učvrstile prvo mjesto na tablici s 30 bodova, a drugoplasiranoj Lokomotivi sada “bježe” sa sedam bodova prednosti.

>> Podravkašice pobijedile Lokomotivu i jasno pokazale da se titula prvakinja ove sezone vraća u Koprivnicu

U redovima Podravkašica najviše su golova pritom zabile Šimara te Katarina i Ana Pandža, svaka po pet, a četiri je dodala Josipa Mamić. Lucija Bešen je pak upisala 13 obrana od čega dva sedmerca, dok je Antonia Tucaković obranila tri sedmerca Lokosicama.

Nakon utakmice izjave su za klupske stranice dali pomoćni trener Podravkašica Marko Brezić te Andrea Šimara. Brezić je rekao da je utakmica opravdala status derbija.

– Bila je to teška utakmica, zahtjevna i u obrani i u napadu. Mi smo bili svjesni toga, dobro smo se pripremili uz podršku golmanica i doprinos u obrani od strane naših igračica. Mislim da je ovo veliki plus i psihološko rasterećenje za nastavak prvenstva i da to prvenstvo privedemo kraju onako kako to priželjkujemo te da vratimo naslov u Koprivnicu – naglasio je pomoćni trener.

Da se igrala teška utakmica kako to i priliči derbiju potvrdila je i Šimara.

– Tenzije su bile velike, ali na kraju čestitam svojoj ekipi jer smo zasluženo došle do pobjede. Čestitam i Lokomotivi koja se borila do kraja. U utakmicu smo ušle lošije, ali smo potegnule par brzih kontri i preokrenule utakmicu u našu korist. Na kraju je najvažnije da smo nastavile niz pobjeda u domaćem prvenstvu i još jednom čestitam curama – zaključila je Šimara.

Spomenimo i da u domaćem prvenstvu sada slijedi reprezentativna pauza.

zatvori