Petak, 10. svibnja 2024.

FOTO Načelnik Sitek: Središte Podravskih Sesveta ide u obnovu, povećat ćemo sigurnost sudionika u prometu

U prostorijama Općine Podravske Sesvete potpisan je ugovor kojim će se urediti središte općine.

Iz Općine su poručili su kako je ugovor vrijedan nešto više od 518.000 eura, a rok za izvođenje svih radova je četiri mjeseca od dana potpisa zapisnika o uvođenju u posao.

Na potpisivanju uz Mladena Siteka, načelnika Općine Podravske Sesvete, bili su Siniša Koščak, Zlatko Patačko i Petar Kolar.

– Uređenje središta Podravskih Sesveta obuhvaća dvije ulice i to Trg bana Jelačića i Ulicu Ivana Mažuranića. Navedenim će se projektom urediti i obnoviti cijeli profil ulice. Izgradit će se pješačke staze dužine 555 metara, 60 parkirnih mjesta, obnoviti i rekonstruirat će se 680 metara postojećih prometnica koje prolaze kroz zonu zahvata, uredit će se zelene površine, novi drvored, izgraditi novi kolni ulazi, riješiti oborinska odvodnja – naglasili su.

Načelnik Mladen Sitek istaknuo je važnost ovog projekta uređenja prvenstveno s ciljem povećanja sigurnosti sudionika u prometu s naglaskom na pješake.

– Sve instalacije koje su predviđene za podzemnu postavu su riješene i izvedene –  kanalizacija, magistralni vodovod, struja, plin, telefon. Izvodit će se i potrebni priključci na iste za sva kućanstva te poslovne objekte u zoni zahvata – zaključio je načelnik.

zatvori