Srijeda, 8. svibnja 2024.

FOTO Na izvještajnoj skupštini DVD-a Sirova Katalena uručene diplome i spomenice

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sirova Katalena održalo je 97. izvještajnu Godišnju skupštinu.

Iz đurđevačke Gradske uprave poručili su kako su na skupštini uz redovni dnevni red uručene diplome za vatrogasna zvanja te spomenice za dugogodišnji rad vatrogascima koji su bili vrlo aktivni u ovom društvu.

Skupština je započela minutom šutnje kojom je odana počast vatrogascima Martinu Megecu i Petru Vidi koji su ih napustili prošle godine.

Uz pozdrave svim vatrogascima te posebne čestitke slavljenicima koje im je uime gradonačelnika Hrvoja Jančija prenio Matija Markešić, zapovjednik Vatrogasne zajednice, počeo je svečani dio radne izvještajne skupštine.

Markešić je zahvalio svim polaznicima tečaja za vatrogasna zvanja i uručio im diplome, siguran, kako je rekao, da će stečena vatrogasna zvanja bili velika pomoć u svim budućim vatrogasnim akcijama te im čestitao i pohvalio ih za interes.

Zvanje vatrogasac nakon edukacije stekli su Ana Bajsar, Alen Bajsar, Dorotea Globan, Marin Muktić, Borna Zglavnik, Vladimir Muktić, Dorijan Agustinović, Mirko Miloševć, i Mirela Hampovčan Stankić. Vatrogasci 1. klase su Branko Stankić i Stjepan Zglavnik, dok su dočasnici Milivoj Vedriš, Tihomir Zglavnik i Nedjeljko Slivar.

Članovima su dodijeljene i spomenice za dugogodišnji rad. Za 50 godina aktivnosti u DVD-u spomenica je uručena Zvonimiru Tabaku, a Miji Hampovčanz za čak 60 godina. Za 20 godina u DVD-u, spomenicu je dobio Ivica Bobaš, a za 10 godina Ivan Marijanović, Marta Globan, Mirko Milošević, Dorijan Agustinović, Borna Zglavnik te Mihael Zglavnik.

zatvori