Petak, 10. svibnja 2024.

FOTO Koprivnički srednjoškolci učili o zbivanjima u Domovinskom ratu te značaju i doprinosu branitelja

U Srednjoj školi Koprivnica počela je provedba programa kojim branitelji pokušavaju učenicima približiti zbivanja u Domovinskom ratu.

Program se odvija u organizaciji članova Udruge Prvi hrvatski redarstvenik Koprivničko-križevačke županije te u suradnji s braniteljskim udrugama s područja Koprivnice, poručuju iz Službe ureda župana.

– Provedbom programa “Branitelji učenicima pružaju odgovore o Domovinskom ratu koji su najbliže povijesnoj istini” različitim se tehnikama interpretacije prikazuje doprinos koprivničkih branitelja u ratnim zbivanjima obrambenog i oslobodilačkog Domovinskog rata – navode.

Prvo održano predavanje nosilo je naziv “Koprivničanci u Domovinskom ratu, oslobađanje objekata JNA”, a svemu su prisustvovali učenici usmjerenja fizioterapeutski tehničar.

– Prioritetno područje je rad s učenicima u sklopu kurikuluma ili kroz nastavni predmet povijesti i izvannastavne aktivnosti. Postoje teme obrambenog i oslobodilačkog Domovinskog rata koje interesiraju učenike osnovnih i srednjih koprivničkih škola, a koje se odnose na ulogu i značaj našeg kraja. Udžbenici povijesti iz kojih učenici crpe povijesna znanja ne mogu pružiti odgovore na određene teme i događaje, a koji se prvenstveno odnose na ulogu, doprinos i značaj branitelja, vojnika, policajaca i neposrednih sudionika – zaključili su.

Dodajmo kako je do sada gotovo 400 koprivničkih učenika i nastavnika iskazalo interes za sudjelovanje u programu.

zatvori