Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Koprivničke hrvačice nastupile na turniru u Austriji, Lara Blažeković odnijela pobjedu u uzrastu kadetkinja

Članice Hrvačkog kluba Podravka nastupile su na turniru slobodnog stila i hrvanja za žene “Flatz Austria Open”.

U klubu navode kako se turniru odazvalo oko 150 natjecateljica iz 16 zemalja koje su se natjecale u dva uzrasta, odnosno kadetskom i seniorskom. S 10 reprezentativki nastupila je i Hrvatska, a među njima je bilo i pet djevojaka s koprivničkom adresom.

– U uzrastu kadetkinja U-17 nastupile su tri naše hrvačice, a Lara Blažeković bila je ujedno i najmlađa i najuspješnija. Lara je na ovom turniru nastupila u kategoriji do 40 kilograma i borila se protiv prošlogodišnje osvajačice medalje. Lara je odradila tehnički i taktički skoro savršenu borbu, a pobjedu je odnijela bez izgubljenog boda – ističu iz kluba.

Dodajmo kako su u istom uzrastu nastupile i Jelena Mijatović koja ovog puta nije uspjela doći do značajnijeg plasmana te Rajna Tot koja je uspjela upisati jednu pobjedu, no to nije bilo dovoljno za postolje. Hrvatska reprezentacija ekipno se plasirala na odlično drugo mjesto i to pod vodstvom Ivana Lončarića.

Za seniorke U-20 uzrasta nastupe su upisale Lana Nogić i Slatinčanka Veronika Vilk.

– Lana je nastupila u kategoriji do 59 kilograma te je uspjela doći do polufinala. U polufinalnoj borbi gubi, kao i u borbi za brončanu medalju te osvaja četvrto mjesto. Veronika kao uzlazno godište nastupa u kategoriji do 68 kilograma gdje osvaja treće mjesto – kazali su i dodali kako je ekipa u ovom uzrastu pod vodstvom glavnog trenera Nenada Žugaja osvojila treće mjesto.

zatvori