Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO Koprivničanku Lorenu na TikToku prati 200.000 ljudi: Objavljujem gotovo svaki dan i ne ograničavam se u onome što radim, a najviše mi znače poruke podrške

Koprivničanku Lorenu Cahunek na TikToku prati 200.000 ljudi, a iako se društvenim mrežama počela baviti iz hobija sve je preraslo u nešto više.

Naime, Lorena je 22-godišnja studentica koja trenutno u Zagrebu pohađa studij digitalnog marketinga, a u slobodno vrijeme svira klavir i objavljuje sadržaj na društvenim mrežama.

– Na TikToku sam počela objavljivati 2019. godine, a na Instagramu sam aktivna od 2015. godine, no imala sam privatan profil sve do pojave TikToka kad sam htjela dati do znanja ljudima kojima me prate na TikToku da sam prisutna i na Instagramu – istaknula je.

Na društvenim mrežama objavljuje raznolik sadržaj, a najvažnije joj je ne ograničavati se u onome što radi.

– Objavljujem uglavnom svaki ili svaki drugi dan. Moj sadržaj je zapravo širokog spektra i ne mogu ga suziti na jednu nišu niti želim jer bi time samu sebe ograničila. Najviše snimam pristupačan sadržaj, poneki vlog, get (un)ready with me tip videa, TikTok plesove ili bilo koji tip videa koji postane trend, a meni je dovoljno zanimljiv da ga rekreiram na svoj način i dodam neki vlastiti twist – objašnjava.

Ustupila Lorena Cahunek.

Iako nema odgovor na to što je privuklo tako velik broj pratitelja na njezine društvene mreže, vjeruje kako je riječ o spoju različitih stvari.

– Vjerojatno je to zbog učestalosti objavljivanja, objavljivanja dobrog sadržaja te su me putem storyja i nekih osobnijih videa gdje pričam mogli bolje upoznati i vidjeti kakva sam što im se pretpostavljam svidjelo – rekla je.

Rast broja pratitelja privukao je i poslovne suradnike pa je tako Lorena surađivala s brojnim poznatim brendovima.

– Prva ponuda za poslovnu suradnju stigla je nakon godinu dana ili godinu i pol od otvaranja TikToka, a nakon toga ponude su bile sve češće i dugotrajnije prirode. Dobila sam priliku biti i u dvije televizijske reklame velikog brenda, a sudjelovala sam i na eventima kozmetičkih tvrtki. Ostale suradnje ostvarila sam s bankom, trgovačkim centrom, mobilnim operaterom i robnim brendom. Također, neke suradnje su dugoročne prirode i riječ je o godišnjim ugovorima tako da i zarađujem od društvenih mreža – navodi.

Kako nam je kazala, ne voli za sebe reći da je influencerica, već kreatorica sadržaja.

– Mislim da se većina kolega s tim može složiti jer riječ “influencer” za sobom vuče jako puno negativnih konotacija poput “Kruh bez motike”, “Ne plaćanje poreza”, “Život na tuđoj grbači”, “Naslikavanje” i “Misli da je celebrity”. Ne osporavam činjenicu da takvi postoje, međutim većina se ne uklapa u taj stereotip – poručila je.

Za hejt komentare smatra kako su dio posla, no ipak je ne dotiču. Najveću motivaciju daju joj pozitivne poruke i komentari, što joj često uljepša dan. Nadalje, veliku podršku dobiva i od svoje obitelji te prijatelja, čak i ako u potpunosti ne razumiju što ona točno radi.

– Digitalno okruženje jako se brzo mijenja, čak toliko da nekada ja jedva stižem razumjeti što se događa, a pripadnica sam Gen Z-a, onda vam je jasno koliko se brzo stvari mijenjaju. Pokušavam im sve objasniti, a njima je drago što sam se pronašla – navodi.

Ustupila Lorena Cahunek.

Lorena i u budućnosti želi nastaviti objavljivati sadržaj na društvenim mrežama, a kako nam kaže, sve će povezati i sa svojim obrazovanjem.

– Cijela poanta upisa diplomskog studija digitalnog marketinga bila je da službeno uokvirim svoje znanje i iskustvo. Naime, znanja koja posjedujemo svi mi koji kreiramo sadržaje ili studiramo digitalni marketing često su osporavana sve dok ne zagusti. Tada se hitno zove stručna osoba i odjednom su sva znanja koja imamo jako važna i izgleda da ipak to ne zna i ne može svatko – govori nam te dodaje kako joj je cilj jednog dana raditi u marketinškoj agenciji.

Lorena je za kraj dala savjet svima koji se žele baviti društvenim mrežama, ali za to još nisu skupili hrabrost.

– Samo kreni i objavi pa što bude. Video možda neće iz prve biti viralan, ali nastavi snimati jer će ti 301. video možda biti. Društvene mreže su nepredvidive pa tako identičan video na Instagramu i TikToku neće proći isto. Niti će identičan video ako ga dva puta objaviš na istoj mreži proći isto. A što će ekipa misliti o tome? Mislit će da nema šanse da uspiješ ili da ti nisu sve na broju, ali neka misle. Ne možeš nikome zabraniti da misli, a niti oni tebi da počneš – zaključila je.

zatvori