Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO Jurica Karan jednoglasno izabran za voditelja Centra za osobe s invaliditetom u Đurđevcu

Na godišnjoj skupštini đurđevačkog Gradskog društva za osobe s invaliditetom izabran je voditelj Centra za osobe s invaliditetom.

Kako navode iz Grada Đurđevca, jednoglasnim prihvaćanjem izmjena i dopuna statuta članovi skupštine odabrali su svog člana, novinara i sportaša Juricu Karana za prvog voditelja novog Centra za osobe s invaliditetom.

Podršku dopuni statuta i izboru voditelja dali su i počasna predsjednica društva Barbara Fuček-Leško te đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Zadovoljni smo izborom voditelja, mladog čovjeka koji je ujedno i član Gradskog društva za osobe s invaliditetom. Čeka ga velik posao oko uspostave cijelog sustava u centru koji bi uskoro trebao proraditi, a sve prema novom Zakonu o socijalnoj skrbi i uz suradnju Hrvatskog zavoda za socijalni rad. Prvi idući korak je poziv korisnicima za iskazivanje interesa za jednu od ponuđenih socijalnih sluga – istaknuo je gradonačelnik Janči te novoizabranom voditelju zaželio uspješan početak rada.

Dodajmo kako je tajnica društva Mirjana Šandor kao najinteresantnije nove usluge istaknula socijalno poduzetništvo s petero zaposlenih i ciljem samoodrživosti te uslugu pružanja odmora od skrbi namijenjenu roditeljima osoba s invaliditetom.

zatvori