Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Hrvačice Podravke Lara Blažeković i Jelena Mijatović osvojile medalje na međunarodnom turniru

Članice Hrvačkog kluba Podravka Lara Blažeković i Jelena Mijatović nastupile su na UWW turniru Croatia Open i osvojile medalje.

Na turniru je nastupilo oko 100 kadetkinja i kadeta iz 10 zemalja, a koprivničke hrvačice kući su se vratile s medaljama, naveli su u koprivničkom klubu.

– Kao najmlađa u uzrastu hrvačica do 17 godina nastupila je Lara Bažeković. Larin nastup bio je planiran u kategoriji do 40 kilograma, no zbog manjeg odaziva natjecateljica prebačena je u kategoriju do 46 kilograma. Odradila je vrlo dobru borbu protiv predstavnice Mađarske i iako je imala svoje prilike ovog puta, razlika u kilogramima jednostavno je bila prevelika te gubi u vrlo napetoj i gustoj borbi s dosta preokreta. Na kraju se morala zadovoljiti sa srebrnom medaljom – poručili su.

Jelena Mijatović hrvala je u kategoriji do 57 kilograma.

– Uspjela je upisati dvije pobjede, prvu protiv kolegice iz reprezentacije, dok je drugu pobjedu odnijela u meču protiv predstavnice Srbije. Jelena je imala još dvije teške i vrlo napete borbe, no u tim mečevima deblji kraj su izvukle protivnice. Jelena je ipak stala na postolje koje joj je donijelo brončano odličje – dodaju.

Dodajmo kako su u ekipnom plasmanu hrvatske natjecateljice zauzele treće mjesto.

zatvori