Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO Gordan, Dino i Mario na zgradi HEP-a upravo dovršavaju genijalan mural: Želimo ostaviti pozitivne tragove diljem Hrvatske

Na zgradi HEP-a u Ulici hrvatske državnosti u Koprivnici upravo se dovršava velik mural s važnom porukom.

Naime, umjetnici Gordan Cvetnić, Dino Cvetinić i Mario Sačer koji djeluju u sklopu kolektiva naziva Graffiti ranč Legrad jučer ujutro počeli su s izradom murala, a bit će gotov danas tijekom poslijepodneva – trenutno se dovršavaju posljednji detalji. Dino je pritom zadužen za crtanje, a dizajn je napravio Mario.

Mural se zapravo izrađuje povodom Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 te Međunarodnog dana civilne zaštite, a zato su na njemu prikazane ilustracije pojedinaca koji svakodnevno brinu o našoj sigurnosti što nam je potvrdio i Miroslav Blažotić, voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica.

– Željeli smo javnosti slikovito prikazati i podsjetiti na sve nedaće kojima se bave ljudi koji rade poslove iz domene sigurnosti. Kontaktirali smo dečke i brzo smo se sve dogovorili, a idejno rješenje su dali oni – objasnio je.

Miroslav Blažotić, Gordan Cvetnić, Dino Cvetinić i Mario Sačer / Snimio Tomislav Matijašić.

Gordan Cvetnić nastavio je kako je ideja bila oplemeniti prostor pa da on postane zanimljiviji prolaznicima.

– Bitno nam je da ostavljamo pozitivne tragove diljem Hrvatske i izvan nje. Nema tu neke prevelike filozofije, svi su dobro došli i k nama na ranč u Legrad – imamo dva tradicionalna druženja otvorenog tipa povodom Praznika rada i Martinja – naveo je Cvetnić.

Dino Cvetinić još je rekao da mural napreduje super, a zadovoljan je odrađenim.

– Dosta je izazovno jer je zid velik, no mural nije full color već je riječ o elementima. Nema nikakve žurbe i uskoro je gotov. Za izradu mi trebaju samo ljestve i sprejevi, to su glavne alatke koje koristim i inače. Zadovoljstvo je veliko, naravno – zaključio je.

zatvori