Nedjelja, 16. lipnja 2024.

FOTO Đurđevačka prigradska naselja bit će bolje povezana, Janči: Idemo u rekonstrukciju nerazvrstane ceste

Stanovnici đurđevačkih prigradskih naselja Mičetinac i Sveta Ana uskoro će imati osiguranu bolju međusobnu prometnu povezanost, ali i povezanost s gradom Đurđevcom te Podravskom magistralom.

Naime, gradski su vijećnici na posljednjoj 30. sjednici Gradskoga vijeća Grada Đurđevca dali suglasnost za ulaganje u projekt “Rekonstrukcija nerazvrstane ceste Mičetinac – Sveta Ana” koji će Grad prijaviti na natječaj potpora javnoj infrastrukturi u ruralnim područjima. Vrijednost projekta je gotovo 719.000 eura, a trebao bi u cijelosti biti realiziran 2025. godine, objasnili su u Gradu.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči pojasnio je da će se projektom rekonstruirati nerazvrstana cesta koja povezuje ova dva prigradska naselja u duljini od 2.247,93 metara.

– Planirano je njeno temeljito uređenje, proširenje postojeće nerazvrstane ceste, asfaltiranje i postavljanje javne rasvjete. Sve će to osigurati bolju međusobnu prometnu povezanost dva naselja, njihov brži pristup žurnim službama, ali i povezanost s Đurđevcom kao administrativnim središtem te Podravskom magistralom. Sve će to značajno podići kvalitetu života stanovnika u naseljima čime će se osigurati i osnovni infrastrukturni uvjeti za unaprjeđenje gospodarskih aktivnosti i ostanak mladih na tom području – rekao je Janči.

U đurđevačkoj Gradskoj upravi dodali su da će prednosti realizacije ovog projekta, osim stanovnika Mičetinca i Svete Ane, osjetiti i vlasnici klijeti i vikendica na obroncima koji okružuju ova dva prigradska naselja, a kojima će se olakšati i omogućiti sigurniji pristup svojim objektima.

– Dobra infrastrukturna povezanost dobar je preduvjet za razvoj ruralnog turizma koji će sigurno pozdraviti i vlasnici gotovo 2.000 klijeti koje se nalaze na obroncima Bilogore, ali i turisti i posjetitelji ovog vinorodnog područja – zaključili su.

zatvori