Nedjelja, 12. svibnja 2024.

FOTO Članovi DVD-a Koprivnica održali 150. godišnju skupštinu, fokus stavljen na veliku obljetnicu koja se sprema u svibnju

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnica održali su svoju 150. redovnu izvještajnu godišnju skupštinu.

Naime, skupštinu je otvorio predsjednik Nikola Sočev koji je istaknuo najveće uspjehe DVD-a, gradske te županijske vatrogasne zajednice. Naglašeno je i drugo mjesto ženske ekipe mladeži na državnom natjecanju te prvo mjesto muške mladeži u Kupu Hrvatske vatrogasne zajednice.

Nadalje, istaknuta su i brojna druga natjecanja na kojima je mladež DVD-a Koprivnica osvajala pehare i medalje, a članovi su se osvrnuli i na angažman tijekom poplava u općini Drnje.

– Društvo je u 2023. godini nabavilo i potrebnu opremu, a i ove godine nastavljaju se opremati kako bi kao stožerno gradsko društvo u svakom trenu bili spremni intervenirati. U 2024. godini u fokusu društva bit će velika obljetnica, odnosno 150 godina DVD-a što će se u svibnju obilježiti trodnevnom svečanošću. Osim svečane proslave sprema se i predstavljanje monografije, susret vatrogasnih puhačkih orkestara te velika vježba naziva “Podravina 2024.” – kazali su.

Prisutnima se obratio i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek te naglasio kako je 150 godina aktivnog rada nešto čime se zaista trebaju ponositi svi članovi, ali i vatrogasna zajednica kao i grad Koprivnica čiji se građani uvijek mogu pouzdati u pomoć koprivničkih dobrovoljnih vatrogasaca.

Dodajmo kako su na skupštini podijeljena uvjerenja o osposobljavanju, a članovi koji su sudjelovali na intervencijama povezanima s poplavom primili su zahvalnice županijske vatrogasne zajednice.

zatvori