Srijeda, 3. srpnja 2024.

Đurđevac u top 10 hrvatskih gradova po povećanju potpora poduzetnicima

Prema portalu gradonačelnik.hr, Grad Đurđevac našao se u top 10 hrvatskih gradova po povećanju potpora poduzetnicima.

Poziciju petog mjesta na ljestvici osigurao je porastom od 122,01 posto proračunskih izdvajanja poduzetničkih subvencija u 2022. godini u odnosu na 2021. godinu, naveli su u đurđevačkoj Gradskoj upravi.

Spomenimo da je uz 20 mjera u Programu dodjele potpora za razvoj poduzetništva kojima Grad potiče daljnje unaprjeđenje poduzetničke klime i poslovanja na području Đurđevca provedeno i ulaganje u izgradnju infrastrukture u poduzetničkoj zoni A-sjever u 2021. godini, a tijekom 2022. godine poduzetnicima kroz niz mjera Grad je olakšao razvoj poduzetničke djelatnosti u toj zoni. Na dijelu čestica ishođena je pritom građevinska dozvola za gradnju proizvodnih hala.

U gradu Đurđevcu je donesen i Program dodjele državnih potpora Grada u sektoru poduzetništva za davanje olakšica i poticaja investitorima u poduzetničkim zonama za umanjenje ili oslobođenje plaćanja komunalnih doprinosa i komunalne naknade za razdoblje od 2023. do 2026. godine.

– U 2022. godini odobrene su 44 potpore poduzetnicima, najčešće za nabavu opreme i strojeva, dok su u 2023. godini odobrene 42 potpore – poručuju iz Grada.

Spomenimo da je navedena analiza napravljena prema zadnjim dostupnim podacima Ministarstva financija o izvršenju proračuna lokalnih samouprava i subvencijama trgovačkim društvima i zadrugama izvan javnog sektora.

zatvori