Srijeda, 15. svibnja 2024.

USPJEŠNA OBITELJSKA PRIČA Restoran Royal nudi vrhunske domaće proizvode, a trud i rad obitelji Koren prepoznala je i struka

​Na otprilike pola puta između Koprivnice i Virovitice smjestilo se selo Kloštar Podravski u čijem se središtu nalazi nadaleko poznat Restoran Royal.

Sam restoran otvoren je na Štefanje 1991. godine i djeluje sve do danas.

– Postojimo već 33 godine. U početku smo imali u ponudi samo pizze, buncek i roštilj, a s godinama smo proširivali ponudu – kazao je Ivan Koren, vlasnik restorana.

Danas osim restoranskog dijela u kojem pružaju vrhunsku hranu, obitelj Koren organizira i jednodnevne izlete na kojima gosti upoznaju podravski kraj, a uz to imaju i OPG koji se bavi proizvodnjom vrhunskih i kvalitetnih vina.

– Naša kuhinja nudi “najbolji smuđ u gradu”, kako ja to volim kazati, po kojem smo jako poznati i ljudi kad jednom probaju, uvijek nam se vraćaju jer naprosto je odličan. Prepoznatljivi smo i po zimskom meniju koji se sastoji od domaćih proizvoda – ćurki, odnosno, krvavica, kobasica, bunceka i dinstanog zelja. Nudimo pizze tipa “Podravska pizza sa tartufima” ili “Gazdinu pizzu” koje nisu klasika, već gostima pružaju neke nove okuse – istaknuo je vlasnik.

Snimio Valentino Štefanek.

Ivanov sin Tomislav Koren dodao je kako je kod njih uvijek naglasak na domaćim proizvodima.

– Želja nam je da se gosti osjećaju ugodno i da su nam jela uvijek svježa, friška, kvalitetna i zero waste – istaknuo je.

Ono po čemu su prepoznatljivi je i ponuda vrhunskih vlastitih vina.

Snimio Valentino Štefanek.

– Počeli smo proizvoditi vino nakon dvije godine postojanja restorana, što bi značilo 1993. godine. Počeli smo sa stolnim bijelim i crnim vinom, kao nekom klasikom koja nam je u tom trenutku bila potrebna. Kako se to pokazalo dobrom idejom i kako je sve to dobro teklo, tako smo proširili i lepezu vina. Danas proizvodimo sedam vrhunskih vrsta vina graševina, kerner, sauvignon, chardonnay, traminac, cuve i frankovka. Vina su nam još jedna stavka zbog kojih nam se vrlo rado vraćaju gosti – objasnio je Ivan.

Jedna od specifičnosti njihove ponude su i jednodnevni izleti koje pružaju gostima.

– Kod nas mogu doživjeti izvođenje obreda “Martinjske meše” u vlastitoj kapelici sv. Martina te obred “Vincekova” koji se izvodi u našem vinogradu, u našoj stoljetnoj kleti Villa Ančica. Specifično je da u svim tim obredima sudjeluju upravo naši gosti koji su oduševljeni pružanjem usluge – konstatirao je Ivan.

Na pitanje što gosti mogu očekivati u Royalu, obojica su jednoglasno istaknula da će iz njihovog restorana izaći punog i sitog želuca i okrijepljeni finom vinskom kapljicom.
Kvalitetu je prepoznala i struka pa je tako obitelj Koren dobila nagradu Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos i promicanje ugostiteljske struke u 2023. godini.

– Osim toga, 2019. godine dobitnici smo visokog priznanja HOK-a, odnosno Plakete “Zlatne ruke” s pisanim priznajem. Te dvije nagrade su nam od velike važnosti, jer su se naš trud i zalaganje svih ovih 30-ak godina isplatili, a to pokazuju i te dvije nagrade. Kad se prisjetimo koliko je truda, znoja i ljubavi uloženo u naš posao, bilo bi žalosno da nismo ništa ostvarili, a i sami mi Podravci znamo koliko trebamo raditi da se neki rezultati vide. Ovim putem želimo zahvaliti svim našim zaposlenicima i bivšim zaposlenicima koji su gradili ovu našu priču s nama – zaključio je Ivan.

 

zatvori