Subota, 11. svibnja 2024.

Završila čarolija adventa u Koprivnici, Jembrek: Ideja je bila da novi gradski trg ima lijep zimski ugođaj, a ukrasi sada idu na zasluženi odmor

Čarolija adventa u Koprivnici privela se kraju.

Podsjetimo, tijekom čitavog prosinca održavala se manifestacija “Koprivnička bajka” koja je u središte grada dovela brojne aktivnosti za male i velike sugrađane, ali i njihove goste. Održani su brojni koncerti poput nastupa Vatre, Crvene jabuke, Psihomodo Popa, Zorice Kondže i drugih hrvatskih glazbenika, a za još bolji blagdanski dojam grad je bio i prigodno okićen raznim lampicama, ukrasima i drugim dekoracijama. O uspješnosti blagdanske kulise na središnjim gradskim trgovima kao i u obližnjim ulicama najbolje govori činjenica da je koprivnički advent proglašen trećim najljepšim u Hrvatskoj u kategoriji velikih gradova.

>> SJAJNO! Koprivnički advent proglašen trećim najljepšim u Hrvatskoj u kategoriji velikih gradova

Koprivnica se tako našla iza Varaždina i Bjelovara, a ovim je postignućem zadovoljna i Gradska uprava pa nam je pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek rekao da je koprivnički advent treći najljepši u Hrvatskoj zahvaljujući upravo glasovima građana, odnosno svih onih kojima je koprivnički advent bio iznimno lijep, pa čak i najljepši.

– Sve je to prirodni nastavak rekonstruiranog Zrinskog trga, a i ideja je bila da novi gradski trg doživi novi ugođaj na kraju godine, odnosno da imamo lijep zimski ugođaj za druženje i boravak na otvorenom – poručio je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Dodao je da su pozitivne reakcije na novi izgled središnjeg gradskog trga dolazile i tijekom ljeta pa je koprivnički advent stoga zapravo bio samo nastavak novih sadržaja na novouređenim lokacijama.

– Taj novi prostor trebalo je upotpuniti s ukrasima koji su sigurno doprinijeli božićnom ugođaju, trebalo je osmisliti njihove oblike, pozicije i na koji će način oni dati sadržaj, odnosno kako će ih građani koristiti. Sve je to zaokružena cjelina koja doprinijela tome da imamo jedan od najljepših advenata – mišljenja je Jembrek.

Kad je pak riječ o manifestaciji “Koprivnička bajka”, i ona je nastavak tradicije koprivničkih javnih manifestacija. Sve su one osmišljene kako bi se ljudi pridobili u javni gradski prostor, nastavio je Jembrek.

– Imamo jedinstven prostor koji je iznimno velik i prekrasan, a imamo i lijep gradski park. Taj prostor svakako treba upotpuniti sadržajima, a jedan od njih je glazbeni s koncertima i drugim glazbenim manifestacijama. Koncept “Koprivničke bajke” nije samo stacionarna ponuda, već je to i glazba uživo, odnosno ponuda za večernje sate i glazbene sladokusce koji mogu uživati u takvim sadržajima. Ove smo sezone imali sedam koncerata i vjerujem da smo uspjeli dati program u kojem je svatko pronašao nešto za sebe – kazao je Jembrek.

Za kraj je spomenuo da je demontaža blagdanskih ukrasa, lampica i ostalih predmeta počela i trajat će nekoliko dana.

– Grad je još tehnički okićen, no u tijeku je demontaža. Puno je ulica okićeno pa sad treba ući u sve njih i skinuti ukrase sa stupova javne rasvjete i javnih površina. Ukrasi su isključeni, no još se fizički nalaze u prostoru, ali sve će biti kroz nekoliko dana uklonjeno. Ukrasi onda idu na zasluženi odmor do iduće sezone – zaključio je.

zatvori