Utorak, 21. svibnja 2024.

Za zamjenicu predsjednice Savjeta za socijalnu skrb u Koprivničko-križevačkoj županiji izabrana Željka Koluder-Vlahinja

Konstituirajuća sjednica Savjeta za socijalnu skrb u Koprivničko-križevačkoj županiji održana je jučer u Županijskoj upravi.

Sjednicu kojoj su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i po ovlaštenju župana pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Ana Mušlek, vodila je predsjednica savjeta Maja Blažek koja je članove uvodno upoznala s radom i zadaćom savjeta, posebno obvezom predlaganja socijalnog plana za područje županije Županijskoj skupštini.

Iz Službe ureda župana poručili su da su nakon toga članice i članovi usvojili prijedlog imenovanja zamjenice predsjednice pa će tako tu dužnost obnašati ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Željka Koluder-Vlahinja.

Spomenimo da je nakon izbora pomoćnica ravnateljice PORA Regionalne razvojne agencije Senada Ranilović održala prezentaciju natječaja Izrada županijskih socijalnih planova za jedinice regionalne (područne) samouprave. PORA će tako biti uključena u projekt kao podrška prilikom prijave i provođenja projekta, a iznos koji Koprivničko-križevačkoj županije može biti dodijeljen iz Europskog socijalnog fonda je 70.000 eura.

Dodajmo kako je savjet osnovan radi planiranja i razvoja mreže socijalnih usluga i ostvarivanje prava, obaveza, mjera i ciljeva socijalne skrbi na području županije. Broji 15 članova iz redova Hrvatskog zavoda za socijalni rad, domova, socijalne skrbi, centara za pomoć u kući te drugih pravnih i fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost socijalne skrbi, ustanova iz područja obrazovanja, zdravstva, zapošljavanja, strukovnih komora i udruga te udruga za promicanje prava korisnika socijalne skrbi.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
zatvori