Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Vozači (21 i 38) driftali na parkingu trgovačkog centra pa ‘zaradili’ kazne

Vozača starosti 38 i 21 godinu dobili su novčane kazne nakon što su 15. siječnja ove godine svojim vozilima driftali na parkiralištu trgovačkog centra na Radničkoj cesti u Koprivnici.

Naime, u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj govore da su službenici postupali temeljem dojave građana da na navedenom parkiralištu dva automobila čine namjerno proklizavanje pogonskim kotačima vozila, odnosno driftaju.

– Poduzetim operativnim mjerama i radnjama utvrđeno je da su dvojica vozača starosti 38 i 21 godinu vozeći osobna vozila koprivničkih registarskih oznaka 15. siječnja u 22:55 naglo povećavali brzinu i proklizavali pogonskim kotačima vozila kojim radnjama su počinili prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama – navode u policiji i dodaju da su im naplaćene novčane kazne.

S obzirom na to da je policija u posljednje vrijeme zaprimila nekoliko dojava građana da vozači osobnih automobila čine takve ili slične prekršaje na području Koprivnice, policijski službenici će i nadalje obilaziti parkirališta u zonama trgovačkih centara i ostala mjesta pogodna za počinjenje spomenutih prekršaja te sankcionirati vozače zatečene u prekršaju, zaključuju u policiji.

zatvori