Petak, 3. svibnja 2024.

Vozač oslobođen optužbi da je skrivio nesreću u kojoj je poginuo motociklist, državno odvjetništvo podnijelo žalbu

Iako je presudom Općinskog suda u Koprivnici 33-godišnjak oslobođen optužbe da je izazvao prometnu nesreću sa smrtnim ishodom, Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici sada je na tu presudu podnijelo žalbu.

Kako je navedeno u priopćenju, sud je oslobodio okrivljenika optužbe iako je nesporno utvrđeno da je okrivljenik svojim automobilom prešao na lijevu prometnu traku gdje je udario u motocikl koji je iz suprotnog smjera vozio 27-godišnjak koji je smrtno stradao u nesreći.

– Žalba je podnesena zbog pogrešno utvrđenih činjenica. Državno odvjetništvo smatra da je sud bez ikakve osnove prihvatio okrivljenikovu obranu koja se ne smije prihvatiti kao istinita, a prema kojoj je okrivljenik skrenuo na lijevu prometnu traku kako bi izbjegao sudar s motociklom koji je prije toga skrenuo prema njegovom vozilu – stoji u priopćenju.

Spomenimo da se navedena prometna nesreća dogodila 2. lipnja 2019. godine u Kloštru Podravskom gdje je okrivljenik vozeći osobni automobil marke Mercedes nesmotreno vozilom prešao na lijevu prometnu traku u trenutku kad je iz suprotnog smjera naišao motocikl koji je vozio 27-godišnjak zbog čega je došlo do kontakta vozila i motocikla. Motociklist je nakon sudara izgubio ravnotežu i pao na kolnik i preko njega je prešao drugi osobni automobil te je 27-godišnjak zadobio mnogobrojne teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće.

zatvori