Petak, 17. svibnja 2024.

Verica Rupčić: Domaćin ovogodišnjeg Festivala žena iz ruralnih područja je Kloštar Podravski

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije proteklu je godinu bilo vrlo aktivno, a tako će biti i ove godine.

Predsjednica povjerenstva Verica Rupčić za Podravski radio kazala je kako će se već 7. veljače u Đurđevcu održati važna tribina.

– Naziv tribine je “Web heroji”, a to je izuzetno važna tema te tribinu organiziramo u suradnji s Policijskom upravom koprivničko-križevačkom. Sve će biti posvećeno prijevarama različitih vrsta i oblika pa je onda ovo prilika da se upoznamo s tom problematikom te da se na licu mjesta od kompetentnih ljudi dobiju savjeti i preporuke – istaknula je.

Rupčić je također poručila i kako će se početkom ljeta održati ovogodišnje izdanje Festivala žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije.

– Sve će se održati 1. lipnja u Kloštru Podravskom te želim zahvaliti načelniku Siniši Pavloviću koji nam je velikodušno ponudio da nam budu domaćini. Već sada imamo neke žene, ali želim pozvati i sve ostale s područja naše županije da se prijave – nastavila je.

Zaključno je dodala kako je naše županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova najaktivnije u Republici Hrvatskoj, a provedene aktivnosti nerijetko su brojnije od prvotno planiranih.

– Uvijek napravimo sve po planu i više od toga. Upravo sam neki dan napravila izvješće za našu pravobraniteljicu i to na 14 stranica te smo tu pobrojili sve što smo radili. Neka povjerenstva ništa niti ne dostave – zaključila je.

zatvori