Nedjelja, 29. rujna 2024.

Uspješna godina u koprivničkoj knjižnici, Galinec: Dnevni prosjek bio je oko 270 posjeta i to nas čini vodećom kulturnom ustanovom u gradu

U Knjižnici i čitaonici Fran Galović u protekloj godini održano je više od 200 aktivnosti i programa, a provedeni su i brojni projekti.

Ravnatelj knjižnice Karlo Galinec pojasnio nam je koji su to projekti obilježili godinu iza nas.

– Najveći investicijski projekt bio je bibliobus koji bi trebao biti dovršen sada u prvom kvartalu 2024. godine, a prošle godine osigurali smo i dodatna sredstva za nadogradnju. Od ostalih projekata tu je i TEDx, obilježavanje 40 godina Pričaonice za predškolce, 15 godina Pričaonice za bebe te naši brojni programi koji su dobro posjećeni ne samo fizički, već i virtualno – govori nam.

Posjetitelji su mogli uživati i u radionicama kojih je tijekom godine bilo oko 200.

– Izdvojio bih Harry Potter radionice koje su uvijek posjećene i traži se mjesto više. Tu su nam i STEM radionice koje se održavaju u Makerspaceu. Stvarno ima puno radionica za sve dobne skupine od onih najmlađih do najstarijih. Puno radimo i naši su zaposlenici zaista predani u osmišljavanju novih programa i puni su novih ideja – kazao je.

Jedan od prošlogodišnjih pokrenutih projekata je i serijal “Bake na YouTube-u” za koji nam Galinec navodi da je pilot projekt.

Snimio Marko Posavec.

– Sve je pokrenuto u suradnji s članovima Povijesnog društva Koprivnica, a cilj je poticati međugeneracijsku solidarnost. Naime, djeca postavljaju pitanja starijim korisnicima o načinu njihova života u vrijeme kad su bili mladi. Svakako je zanimljivo, a tu je i taj aspekt da objavljujemo i na YouTube pa je sve i zanimljivije – pojašnjava.

Za kraj je dodao kako je i posjećenost u protekloj godini bila izuzetno dobra, a cilj je svake godine privući sve veći broj korisnika.

– Dnevni prosjek bio je oko 270 posjeta što nas čini vodećom kulturnom ustanovom u gradu. Situacija je bolja nego 2022. godine i tome težimo, da svake godine privučemo veći broj korisnika i to novim programima te poboljšanjem postojećih programa – zaključio je.

Slušaj uživo
zatvori