Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

U koprivničkoj bolnici od danas obavezne maske, svi sa simptomima bolesti COVID-19 bit će testirani

Opća bolnica Dr. Tomislav Bardek izdala je nove preporuke za postupanje u bolničkim prostorima.

Naime, kako navode iz bolnice medicinske maske u bolničkom prostoru dužni su nositi zdravstveni i nezdravstveni djelatnici te posjetitelji u svakom kontaktu s bolesnikom, bolesnici koji dolaze na kemoterapiju u bolničkom prostoru, bolesnici u čekaonicama specijalističkih ambulanti i u svakom drugom bolničkom prostoru po procjeni ambulantnog zdravstvenog djelatnika, a ako se ne može osigurati minimalna udaljenost od 1,5 metra.

Testiranje na koronavirus provodi se kod bolesnika koji imaju akutne respiratorne simptome te se sumnja na infekciju i kod zdravstvenih djelatnika koji imaju akutne respiratorne simptome i sumnja se na infekciju koronavirusom.

– Bliski kontakti ili zdravstveni djelatnici trebaju koristiti FFP2 masku 10 dana od zadnjeg kontakta s pozitivnom osobom i izbjegavati bliske kontakte koliko je moguće s obzirom na radne zadatke – poručuju.

Izolacija za bolesnika zaraženog koronavirusom, a koji se nalazi na bolničkom liječenju, traje pet dana od početka bolesti, odnosno od dana kada je uzet bris. Narednih pet dana treba koristiti FFP2 maske.

Izolacija za zdravstvene djelatnike zaražene koronavirusom provodi se u trajanju pet dana, a narednih pet dana koriste se FFP2 maske.

Dodajmo kako su posjete bolesnicima dnevno od 15 do 16 sati, a u posjetu mogu do dva posjetitelja na način da se izmjenjuju. Posjetitelji su dužni imati i svoje zaštitne maske.

zatvori