Četvrtak, 16. svibnja 2024.

U Gradu upozoravaju: Vlasnici koji na svojim domovima nemaju kućni broj mogu biti kažnjeni sa 65 eura

Novčanom kaznom od 65 eura mogu biti sankcionirani vlasnici s područja grada Koprivnice koji na svojim domovima nemaju kućni broj.

Naime, u koprivničkoj Gradskoj upravi podsjećaju da je obveza vlasnika zgrade da na nju postavi kućni broj koji je dodijeljen zgradi rješenjem Državne geodetske uprave, Područnog ureda za katastar Koprivnica. Za pravne osobe kazna pritom iznosi 265 eura, a za odgovorne osobe u pravnoj osobi 65 eura.

– Svaka zgrada mora biti označena kućnim brojem. Obilježavanje kućnim brojem obavlja se pločicama veličine 20 x 15 centimetara izrađenih od željeznog lima koje su plave boje sa bijelim brojevima. Vlasnici zgrada mogu o svom trošku postaviti pločicu s kućnim brojem i drugog oblika pod uvjetom da je estetski oblikovana te da se uklapa u okolni ambijent – objašnjavaju u Gradu.

Dodaju da emajliranu plavu pločicu kućnog broja građani mogu nabaviti u Upravnom odjelu za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Grada Koprivnice na Zrinskom trgu, a cijena jedne pločice kućnog broja iznosi pet eura.

zatvori