Utorak, 7. svibnja 2024.

Škola plivanja na Cerinama okupila 897 učenika, Županija izdvojila 28.700 eura za ovaj program

Na koprivničkim Bazenima Cerine u tijeku je škola plivanja koja je ove godine okupila 897 učenika trećih i četvrtih razreda osnovnih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija.

Iz Službe ureda župana poručili su da se obuka školaraca neplivača sufinancira iz županijskog proračuna, a u ovoj školskoj godini za tu je namjenu osigurano 28.704 eura.

– Danas su svoje plivačke vještine pod vodstvom trenera usavršavali učenici trećih i četvrtih razreda Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine iz Đelekovca – poručili su iz Službe ureda župana i dodali da su ih danas posjetili zamjenik župana Ratimir Ljubić i ravnateljica škole Sonja Vuljak te predstavnici bazena.

Ljubić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što će školarci zahvaljujući ovom programu poboljšati svoje plivačke tehnike te naglasio kako je važno od najranije dobi poticati razvoj zdravih navika kod učenika.

Dodajmo kako je Koprivničko-križevačka županija jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja financira ovakav projekt pri čemu se prvenstveno potiču zdrave sportske navike već u ranoj dobi učenika. Uspješno se provodi dugi niz godina i njime se potiču izvannastavne aktivnosti i razvoj motoričkih vještina kod učenika. Školu plivanja vode licencirani stručnjaci, a projekt je zaokružen i organiziranim prijevozom učenika.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
zatvori