Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Radno je u Đurđevcu, Janči: Radovi na trgu napreduju, Aglomeracija završava ove godine, pripremamo nabavu za starački dom

Radovi na đurđevačkom središnjem Trgu svetog Jurja u zadanoj su dinamici, a projekt Aglomeracije ide svojim tijekom.

Kazao je tako đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči i naveo koji se to još radovi odvijaju na području grada.

– Nakon završetka radova na Trgu svetog Jurja slijedi nam preostali dio zahvata koji obuhvaća pripadajuću cestu i crkvu sv. Jurja. Imamo i zgradu komunalnih tvrtki gdje su počeli radovi, a zatim asfaltiranje koje će najvjerojatnije morati pričekati pozitivnije temperature kako bi se nastavilo izvođenje radova. Aglomeracija mora završiti ove godine, a trebalo bi napraviti i sve priključke koji su podneseni putem zahtjeva. U pripremama smo za obnovu područnih škola od energetske obnove do unutarnjeg uređenja – objasnio je.

Gradonačelnik Janči istaknuo je kako je u procesu i projekt staračkog doma te da velik interes postoji za uslugama Centra za osobe s invaliditetom.

– Priprema se nabava za starački dom i završavaju se izvedbeni projekti te troškovnici, a nakon toga će se slati na odobrenje u tijela koja nadgledaju provedbu projekta. Zatim ćemo raspisati nabavu i nadam se da ćemo u proljeće imati izvođača radova za taj velik i značajan projekt na području grada. Velik je i interes za uslugama Centra za osobe s invaliditetom, a 32 osobe će u prvom krugu ići u smještaj i organizirano stanovanje – rekao je te napomenuo kako je plan da provedba aktivnosti počne u ožujku.

zatvori