Srijeda, 15. svibnja 2024.

Radno će ove godine biti u općini Drnje, Dombaj: Asfaltirat ćemo prometnice, napraviti biciklističko-pješačke staze, izgraditi novo igralište…

U općini Drnje 2024. godina bit će radna, a kako nam je rekao općinski načelnik Petar Dombaj, svake godine pokušavaju iskoristiti sve izvore financiranja.

– Uvijek marljivo radimo, pripremamo i projektiramo. Imamo neke projekte koji su već spremni poput rekonstrukcije prometnica na području općine, a plan nam je asfaltirati dio prometnica koje do sada nisu bile asfaltirane – ističe.

Načelnik je dodao i kako je poljoprivreda primarna djelatnost u općini pa će tako određeni projekti biti fokusirani i na taj sektor.

– Cilj nam je završiti pripremu projekta kako bismo mogli aplicirati na natječaj koji će biti objavljen u ožujku, a riječ je o rekonstrukciji Centra za unaprjeđenje i razvoj poljoprivrede. Prilika je to da povučemo europska sredstva u iznosu od gotovo 650.000 eura te da rekonstruiramo jedan prostor kao što smo u prošloj godini na sličnom modelu odradili novi Vatrogasni dom za DVD Torčec – rekao je.

Uz velike, radit će se i na nekim manjim kulturnim projektima, a kako nam je rekao načelnik Dombaj, obnavljat će se spomenik kulture u parku u Drnju i to u suradnji s članicama Udruge žena Hrvatsko srce. U suradnji s Gradom Koprivnicom i okolnim općinama kroz ITU mehanizam počet će izgradnja biciklističko-pješačkih staza, a vrijednost tog projekta iznosi 600.000 eura.

– Drnje će tako dobiti nastavak biciklističko-pješačke staze od potoka Gliboki pa sve do kraja Botova. Važan je to projekt s više aspekata, ne samo zbog sigurnosti i prometnog povezivanja, nego i postizanja željenog standarda, kao i realizacije kapitalnog projekta u Botovu– rekao je načelnik.

U partnerskom projektu s Koprivničko-križevačkom županijom ići će se u rekonstrukciju i izgradnju novog školskog igrališta u Drnju. Na igralištu Nogometnog kluba Tomislav u Drnju postavljen će biti sustav za navodnjavanje kojim ćemo moći osigurati kvalitetan travnjak kroz cijelu godinu.

– Tu nam je i praćenje rada udruga, stipendiranje i financiranje svih onih stavki koje su važne za kvalitetan život u našoj općini – zaključio je načelnik Dombaj.

zatvori