Subota, 18. svibnja 2024.

PREGLED TJEDNA Policija zabilježila 25 prometnih nesreća, pijani rekorder vikenda gradom se vozao s 1,81 promila

Službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke u danima koji su iza nas imali su pune ruke posla.

Naime, samo tijekom proteklog vikenda sankcionirali su 154 prometna prekršaja, a u policiji govore da se najviše prekršaja pritom odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

– Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda utvrđena je u petak u 23:20 u Koprivnici kod 30-godišnjaka koji je vozio osobni automobil pod utjecajem alkohola od 1,81 promila. Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju u 13:52 u Kalinovcu gdje se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 138 kilometra na sat, iako je ograničenje 90 – navode.

Tijekom vikenda izvršen je i nadzor nad 45 mladih vozača koji su počinili devet prekršaja, najviše njih zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Kad je pak riječ o proteklom čitavom tjednu, policijski službenici zabilježili su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 22 s materijalnom štetom, nastavili su.

– Zabilježeno je 18 kaznenih djela od kojih 11 općeg kriminaliteta, a kazneno je prijavljeno 14 osoba. Zabilježeno je sedam prekršaja narušavanja javnog reda i mira te četiri požara na građevinskim objektima i jedan na prometnom sredstvu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a vlasnici materijalnu štetu procjenjuju na ukupno 60.000 eura – zaključuju u policiji.

zatvori