Petak, 17. svibnja 2024.

Potpisan ugovor za novi vrtić u Herešinu, bit će gotov na jesen

U koprivničkoj Gradskoj upravi danas je potpisan ugovor o projektiranju i izgradnji dječjeg vrtića u Herešinu.

Potpisivanju su prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić, uime izvođača tvrtke Koming direktor Nedeljko Potroško te predsjednik Mjesnog odbora Herešin Renato Lončarić.

– Rok izvršenja svih ugovornih obveza na novom dječjem vrtiću vrijednih nešto više od 1,3 milijuna eura s uračunatim PDV-om je devet mjeseci nakon zaključenja ugovora, odnosno listopad ove godine – poručili su iz Gradske uprave.

Podsjetimo, novi dječji vrtić u Herešinu prostirat će se na 405 kvadratnih metara i imat će mjesta za 52 djece. U njemu će se nalaziti prostorije za smještaj tri odgojne skupine, sve prateće prostorije te uređen vanjski prostor s opremljenim dječjim igralištem.

>> FOTO Potpisan ugovor o projektiranju i gradnji vrtića na Bajeru, osigurat će se smještaj za 14 odgojnih skupina

Dodajmo kako je u prošloj godini Grad Koprivnica temeljem otvorenog poziva na dodjelu bespovratnih sredstava za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova Ministarstva znanosti i obrazovanja i ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz mehanizma za oporavak i otpornost ostvario pravo na nešto više od 3,2 milijuna eura bespovratnih sredstava za provedbu projekata izgradnje dva dječja vrtića od kojih je jedan na gradskom području Bajer te drugi u prigradskom naselju Herešin.

Izvor: Grad Koprivnica
zatvori