Utorak, 25. lipnja 2024.

Podravkašice u nedjelju igraju prvo kolo Europske lige, Obrvan: Ako odigramo neriješeno ili pobijedimo, to će biti veliki rezultat za nas

Rukometašice Podravka Vegete ove nedjelje u Mađarskoj igraju prvo kolo grupne faze Europske lige.

Podravkašice tako putuju u Vac gdje će snage odmjeriti s jakom mađarskom ekipom Praktiker Vac. Utakmica počinje u 18 sati, a danas ju je na konferenciji za medije najavio trener Podravkašica Ivica Obrvan.

– Igramo vrlo važnu utakmicu protiv ekipe koja je dobra i koja spada u gornji dom mađarskog rukometa. Ekipa je domaćinski nastrojena i naglašeno bolje igre pruža kod kuće; prema onome što sam ja vidio čeka nas težak posao. Možemo se suprotstaviti ako budemo u vrlo dobrom izdanju, no rezultat ne mogu prognozirati jer je i sam EHF smještanjem Podravka Vegete u četvrtu jakosnu skupinu kazao što trenutno misli o našoj snazi. Pred početak sezone smo si postavili cilj da uđemo u Europsku ligu što smo uspjeli, sad smo si postavili novi cilj da igramo što kvalitetnije i skupimo što je moguće više bodova, a za svaki će trebati iskrvariti i izrudariti, a onda želimo maštati i sanjati o prolasku dalje. Vidjet ćemo što će donijeti utakmice i kakvo će biti zdravlje igračica koje u ovom trenu nije najidealnije, no to je sastavni dio sporta – kazao je trener.

Snimio Tomislav Matijašić.

Nada se da će djevojke u nedjelju pružiti dobru utakmicu s pravim pristupom.

– Volio bih da djevojke budu pune samopouzdanja i da vjeruju u ono što mogu. Nismo puno dana zajedno trenirali jer imamo dosta reprezentativki koje su bile odsutne. Sad smo ušli u završni tjedan priprema i učinit ćemo maksimum da što spremniji dočekamo tu prvu utakmicu i da pokažemo dobru igru, nadam se da to i možemo – poručio je Obrvan.

Svoje viđenje nadolazećeg nedjeljnog susreta dala je i Podravkašica Katarina Pandža.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Europske utakmice su uvijek nešto jako lijepo i bitno. Dok sam igrala u Njemačkoj nikad se nisam plasirala u grupnu fazu tako da mi je ta prva utakmica bitna. Svi jedva čekamo igrati, jako smo se dobro pripremili i vidjet ćemo u nedjelju kako ćemo se postaviti – kazala je Pandža.

U sličnom je tonu nastavila i Podravkašica Nikolina Zadravec.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Atmosfera u ekipi je dobra, štoviše odlična. Sve smo spremne izuzev nekoliko ozlijeđenih igračica. Sve smo svjesne što nas očekuje i što počinje u nedjelju. Uz primarni cilj Kupa i prvenstva Hrvatske, treniramo i za Europsku ligu koja nam slijedi. Sve smo željne dokazivanja, borbe i jedva čekamo, a i potrebne su nam jače utakmice – rekla je Zadravec.

Nastavila je da su ekipi bodovi u nedjeljnoj utakmici dosta bitni jer misli da im više leži mađarski rukomet, nego skandinavski koji ih očekuje u narednim europskim kolima. S istim se složio i trener Obrvan.

– U ovom trenu Vac je malo slabiji u odnosu na dvije skandinavske ekipe i ako gledamo sva tri protivnika, Vac je najpoželjniji. Treba biti na razini zadatka ako ih se želi pobijediti u njihovoj maloj bučnoj dvorani, prije svega trebamo biti puni samopouzdanja što u zadnje vrijeme Podravkašicama nije išlo od ruke, iako ne pronalazim razlog za to i svaki im dan govorim da treba uživati u igri, vjerovati u svoje mogućnosti i tada se može uspjeti – istaknuo je Obrvan.

Snimio Tomislav Matijašić.

Nekad je ipak jedno ono što se priprema na treninzima, dok se u samim utakmicama događaju prazni hodovi i “crne rupe”. Toga je uvijek bilo i uvijek će biti, dodao je trener.

– To moramo spustiti na što manju moguću mjeru i ostati u utakmici cijelo vrijeme. Bio bih zadovoljan da budemo konkurentni i da se borimo do zadnje minute za pozitivan rezultat, a kad bismo uspjeli odigrati neriješeno ili pobijediti, to bi u ovom trenu bio veliki rezultat za nas. Vjerujem da možemo, potrudit ćemo se da tako i bude – naglasio je.

Kad je pak riječ o već spomenutom zdravstvenom stanju igračica, Obrvan je otkrio da je Dora Kalaus već 10-ak dana ozlijeđena i ima problem s lijevim ramenom, Katarina Pandža ima bol u koljenu, dok Ana Pandža ima problem s ramenom lijeve ruke.

Spomenimo za kraj da prvu domaću utakmicu grupne faze Europske lige Podravkašice igraju 14. siječnja u 16 sati kad će u Koprivnici ugostiti Nykobing.

zatvori