Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Podravkašicama stiže danski Nykobing, trener Obrvan: Cilj nam je pružiti igru kojom bismo mogli postići dobar rezultat

Rukometašice Podravka Vegete u nedjelju u Školskoj sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo dočekuju danski Nykobing.

Utakmica se igra u 16 sati u sklopu drugog kola Europske lige, a drugu ovogodišnju europsku utakmicu u prostorijama kluba danas su najavili trener Podravke Ivica Obrvan, vratarka Lucija Bešen i igračica Tina Barišić.

Obrvan je tako istaknuo da su pripreme u tijeku.

– U goste nam dolazi ekipa koja je osjetno jača od Váca, a Podravka je igrala protiv ove ekipe i sezonu prije. Pripremamo se uobičajeno, uz video analize i treninge prilagođene za pripremu utakmice. U ovom trenutku imamo maleni zdravstveni problem; od povratka iz Mađarske s nama nije Andrea Šimara koja je bolesna. Ima temperaturu i nije na treninzima cijelo ovo vrijeme. Ostale igračice su na raspolaganju – rekao je trener.

Dodao je kako u nedjelju igraju protiv ekipe koja u utakmicu ulazi kao favorit bez obzira na to što se utakmica igra u Koprivnici.

Snimio Valentino Štefanek.

– Kao što smo se čvrsto postavili u Mađarskoj, takva nam je namjera i plan da to isto napravimo i u nedjelju. Cilj nam je pružiti dobru igru koja bi nam otvarala mogućnost dobrog rezultata – pojasnio je.

>> FOTO Podravkašice prosule veliku prednost i na kraju odigrale neriješeno u prvoj utakmici Europske lige

Trener se osvrnuo i na utakmicu u Mađarskoj u kojoj je Podravka do posljednjih 10-ak minuta susreta uvjerljivo vodila, da bi na kraju utakmicu završila remijem.

– Ne događaju se ovakve utakmice tako često, ali se ipak događaju. Jedan od razloga ovakve završnice je i nedostatak jedne igračice kao što je Tina Barišić u rotaciji. Kad je ona izašla u 43. minuti, to se prvo nije poznalo. Međutim, posljednjih pet šest minuta susreta osjetilo se da nam fali jedna vanjska igračica koja može izrotirati i postići gol ili dva. Postigli smo neke šanse koje nismo realizirali, desio se pad koncentracije u obrani, a još neke stvari su na kraju rezultirale nepromišljenim ulaskom isključene igračice. Kad se sve skupa zbroji, ostali smo bez boda koji smo zaslužili svojom igrom i prezentacijom. Ali, opet je ta naša igra kroz najveći dio utakmice pridonijela tome da budemo u prilici da pobijedimo što pri odlasku u Mađarsku nije bilo baš očekivano – kazao je trener.

Vratarka Podravke Lucija Bešen nastavila je kako su se okrenuli nedjeljnoj utakmici.

Snimio Valentino Štefanek.

– Radimo sve uobičajeno, od video analiza do treninga. Imamo još sitnih detalja za pripremu. Utakmica je za tri dana i nadam se da ćemo pokazati našu najbolju izvedbu. U utakmici protiv ovakve ekipe nemamo prostora za naše pogreške jer će Dankinje to naplatiti – mišljenja je Bešen.

Podravkašica Tina Barišić također je kazala kako željno iščekuje nedjeljnu utakmicu.

Snimio Valentino Štefanek.

– Žao mi je što nisam bila s curama posljednjih nekoliko minuta u zadnjoj utakmici te da im nisam mogla pomoći. Želimo se dokazati na domaćem terenu i želimo pobijediti. Bez obzira na to tko dolazi u Koprivnicu, morat će se dobro pomučiti da nas pobijedi – zaključila je Barišić.


Portal Drava.info najsretnije čitatelje daruje s po dvije ulaznice za nedjeljnu utakmicu Podravka Vegete i Nykobinga.

Dobitnice ulaznica su Silvija Valent, Biserka Mađerek i Irena Uremović. Daljnje upute poslali smo vam u Facebook inbox.

Slušaj uživo
zatvori