Subota, 18. svibnja 2024.

Podnijeta žalba na prvostupanjsku presudu u slučaju utapanja osmogodišnjeg djeteta na Cerinama, traže se dulje zatvorske kazne

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom su pravna osoba i četvero hrvatskih državljana rođenih 1980., 1996., 1998. i 1980. godine proglašeni krivima zbog počinjenog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Kako piše u priopćenju DORH-a, optuženici su proglašeni krivima zbog počinjenog spomenutog kaznenog djela u travnju 2018. godine kada je se na gradskim bazenima u Koprivnici utopilo osmogodišnje dijete.

Nadalje, presudom je optužena 43-godišnjakinja osuđena na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci, a ostali okrivljenici na kazne zatvora u trajanju od po jednu godinu, dok je pravnoj osobi izrečena novčana kazna od 500.000 kuna.

– Žalba je podnesena zbog odluke o kaznama jer državno odvjetništvo smatra da je zbog težine kaznenog djela, njegovih posljedica i izostanka značajnijih olakotnih okolnosti trebalo okrivljenim fizičkim osobama izreći kazne zatvora u duljem trajanju, a pravnoj osobi novčanu kaznu u višem iznosu – zaključili su.

zatvori