Nedjelja, 5. svibnja 2024.

PODIGNUTA OPTUŽNICA Maloljetnici i dvije žene upali u kuću umirovljenika, pretukli ih i pokušali opljačkati

Podignuta je optužnica protiv dvije žene i dvojice maloljetnika koji su upali u kuću na području Koprivničko-križevačke i prebili 79-godišnjakinju i 83-godišnjaka te ih pokušali opljačkati.

Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici nakon provedene istrage podiglo je optužnicu protiv 34-godišnje državljanke Srbije, 33-godišnjakinje te je podnijelo prijedloge za izricanje odgojnih mjera prema dvojici maloljetnika rođenih 2006. godine.

Kako je istaknuto u priopćenju DORH-a, optužnica je podignuta pred Općinskim sudom u Koprivnici zbog počinjenih kaznenih djela pokušaja razbojništva i nanošenja teških tjelesne ozljeda i tjelesnih ozljeda.

– Okrivljenu 34-godišnjakinju i okrivljenu 33-godišnjakinju te maloljetnike optužnicom se tereti da su 21. lipnja prošle godine u jednoj općini na području Koprivničko-križevačke županije ušli u kuću u kojoj žive 79-godišnjakinja i 83-godišnjak te im zadali više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu. Nakon toga srušili su ih na tlo. Okrivljenu 34-godišnjakinju se tereti da ih je oboje poprskala sprejom po licu pri čemu je 79-godišnjakinja zadobila teške ozljede, prijelom kosti lica i oka, a 83-godišnjak lakše ozljede – piše u priopćenju.

Okrivljenici su nakon toga pretražili kuću radi pronalaska novca i vrjednijih stvari, no kako nisu ništa pronašli tako su se udaljili s mjesta događaja.

zatvori