Subota, 25. svibnja 2024.

Pijan i bez položenog vozačkog automobilom bježao policiji, završio je u zatvoru

U zatvoru je završio muškarac u dobi od 25 godina koji je počinio nekoliko prometnih prekršaja.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da je on jučer doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici.

– U subotu je oko 23:20 u mjestu Sigetec vozio osobni automobil pod utjecajem alkohola od 1,68 promila te se nije zaustavio na znak policijskog službenika izražen pomoću svjetleće pločice da zaustavi vozilo. Vozio je prije položenog vozačkog ispita i za vrijeme dok mu je rješenjem Policijske postaje Koprivnica određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova – objašnjavaju u policiji.

Napominju da mu je zbog počinjenja istovrsnih prekršaja privremeno oduzet osobni automobil kojim je vozio te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

– U žurnom prekršajnom postupku vozilo je vraćeno vlasniku, a vozač je kažnjen novčanom kaznom od 1.800 eura te kaznom zatvora od 15 dana i predan je u zatvor u Bjelovar – zaključuju u policiji.

zatvori