Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Osnovna škola Braća Radić odabrana kao jedna od četiri škole za sudjelovanje u projektu ‘Filmom do senzibilizacije’

Koprivnička Osnovna škola Braća Radić sudjeluje u projektu “Filmom do senzibilizacije”.

Naime, riječ je o projektu koji za cilj ima promicanje, razvitak i unaprjeđenje umjetnosti, stvaralaštva, jednakih mogućnosti za sve sudionike u stvaralaštvu i proizvodnji umjetnosti te izvedbenih djelatnosti, prava djece i inkluzije.

Iz škole poručuju kako je projekt pokrenula zagrebačka Udruga Alternator koja dugi niz godina ostvaruje uspješnu suradnju s brojnim osnovnim školama.

– Jedno od njihovih područja je i dječje filmsko stvaralaštvo pa tako svake godine na preporuku Hrvatskog filmskog saveza odabiru po četiri škole s kojima surađuju u projektnim aktivnostima. Među te četiri odabrane škole, uz osnovne škole iz Fužina, Ivankova i Iloka, našla se i Osnovna škola Braća Radić zahvaljujući velikim uspjesima članova i mentora filmske skupine – pojašnjavaju.

Projekt se sastoji od nekoliko faza, a jedna od prvih bila je edukacija na kojoj su sudjelovali učitelji Slađan Mustač, Ines Vađunec i Sanja Pakasin.

– Educirani učitelji će tijekom veljače i ožujka provesti po tri radionice s učenicima petih i šestih razreda te s učenicima polaznicima filmske skupine. Nakon toga je planiran dolazak edukatora iz Alternatora koji će odraditi radionice s filmskom skupinom te će naši filmaši prilagoditi jedan svoj film za gluhe i nagluhe osobe te jedan za slijepe i slabovidne osobe – navode i zaključuju kako su edukacije bile iznimno korisne te da će se stečene spoznaje moći dobro uklopiti u brojne nastavne sate.

zatvori