Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Općina Molve kućanstvima isplatila financijsku pomoć za plaćanje režija

Općina Molve isplatila je financijsku pomoć mještanima za režijske troškove u prošloj godini.

U Općini podsjećaju da su među prvima u Hrvatskoj po pomoći svojim mještanima kroz subvencije nakon što su posljedice zbog COVID-19 virusa te rata u Ukrajini preuzele veliki dio opterećenja u gospodarstvu u Hrvatskoj.

– Općina Molve je već krajem 2022. godine odlučila dio prihoda od rudne rente podijeliti sa svojim mještanima. Tako je svako kućanstvo u 2022. godini dobilo iznos od 1.000 kuna za pokriće režijskih troškova koji su tada znatno porasli – napominju.

Zbog otežane situacije i daljnjeg povećanja cijene energenata, Općinsko vijeće Općine Molve odlučilo se ponovno na donošenje odluke o pomoći za plaćanje režijskih troškova kućanstvima i u 2023. godini. Iz općinskog proračuna prošle je godine tako izdvojeno više od 300.000 eura za pomoć u plaćanju navedenih troškova.

– Kućanstva s područja općine Molve mogla su ostvariti pravo na pomoć u plaćanju režijskih troškova u iznosu od 666 eura, odnosno 333 eura što je isplaćeno u dva navrata; prvi dio povodom uskrsnih blagdana, a preostali dio tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana – objašnjavaju.

Cilj Općine Molve je i dalje ekološkom rentom pomagati svojim mještanima te je jedinica lokalne samouprave koja razmišlja na takav način za svoje žitelje u ova krizna vremena, zaključuju u Općini.

zatvori