Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Obrvan nakon sjajne pobjede Podravke: Cure su svojom igrom poslale poruku da se na nas ozbiljno računa

Rukometašice Podravka Vegete jučer su u Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo igrale utakmicu trećeg kola Europske lige i ostvarile veliku pobjedu.

Naime, susret protiv favoriziranog norveškog Storhamara završio je pobjedom Podravkašica rezultatom 23:19, dok se na poluvrijeme otišlo s vodstvom Podravke od 13:9. Podravka Vegeta ovom pobjedom preuzela je i prvo mjesto u skupini s pet osvojenih bodova.

>> FOTO: BRAVO, CURE! Podravkašice pobijedile norveški Storhamar i preuzele vodstvo u skupini

Spomenimo da je u redovima Podravke najviše pogodaka zabila Josipa Mamić i to njih pet, a slijede ju Tina Barišić i Katarina Pandža s po četiri te Lea Franušić i Sara Šenvald koje su svaka po tri puta zatresle protivničku mrežu. Vratarke Lucija Bešen i Antonija Tucaković su pak upisale 12 obrana.

Nažalost, pobjedu je zasjenila teška ozljeda Tine Barišić u posljednjim minutama susreta, a u ovom trenutku nije poznato o kakvoj je točno ozljedi riječ.

Dojmove nakon utakmice za klupske je stranice podijelio trener Podravkašica Ivica Obrvan.

– Najprije bih se osvrnuo na nesretnu ozljedu te se nadam da neće ispasti ono najgore. Žao mi je i osjećaji su podijeljeni, a djevojke su tužne jer im je teško bilo vidjeti Tinu takvu. Ima našu podršku i bit ćemo uz nju. Ne možemo biti realni s ove prve tri odigrane utakmice, ali to je tako u sportu i ja to razumijem jer zaboravimo vrlo brzo da smo maštali o ponekom bodu, a sad od mogućih šest, imamo pet bodova. Ono što je meni jako drago je da sam kroz ove tri utakmice uspio uvjeriti djevojke da uz kvalitetan rad i pripremu možemo svakog pobijediti. Treba se ostaviti srce na terenu i ne treba nikome unaprijed pripisati bodove što su djevojke shvatile na moju sreću i poslale poruku svojim igrama da se na nas ozbiljno računa. Sada imamo jednu manju pauzu od Europske lige i u iščekivanju smo vijesti o Tininoj ozljedi jer ako ona bude ozbiljna onda smo jako hendikepirani i nadam se da ćemo dobiti malo radosnije vijesti – rekao je trener.

Podravkašica Lea Franušić nastavila je u sličnom tonu.

– Nakon utakmice s Nykobingom ovo više nisu iznenađenja. Radile smo teško cijeli tjedan i pripremile se do detalja kako se moglo vidjeti i u ovoj utakmici. Svaki njihov napad smo pročitale, bile hrabre i borbene u obrani i zaustavile im svaki pokušaj na gol. Golmanice su nam odradile vrhunski posao, najprije Bešen pa Tucaković. Čestitam mojim curama na vrhunskoj izvedbi i nažalost imali smo nesretan kraj. Bez obzira na bodove jako nam je važno da znamo što je s Tinom i da smo uz nju do kraja – zaključila je Franušić.

zatvori