Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Obrvan nakon nevjerojatnog remija Podravkašica: Imali smo sve u svojim rukama, no puno sitnih detalja je utjecalo na ovakav rezultat

Ne stišavaju se reakcije na nevjerojatnu završnicu utakmice Podravka Vegete na otvaranju grupne faze Europske lige.

Podsjetimo, Podravkašice su protiv mađarskog Vaca sedam minuta prije kraja vodile sedam razlike, da bi veliku prednost prokockale i na kraju upisale remi.

>> FOTO Podravkašice prosule veliku prednost i na kraju odigrale neriješeno u prvoj utakmici Europske lige

Iako se još u potpunosti nisu slegli dojmovi, trener koprivničke ekipe Ivica Obrvan za klupske stranice dao je svoje viđenje utakmice rekavši da su dojmovi podijeljeni.

– Ostaje mi zadovoljstvo da smo uspjeli nakon četiri godine osvojiti prvi bod u gostima u europskom natjecanju na jednom vrućem domaćinskom terenu. Pohvalio bih djevojke koje su iskazale veliku borbenost, zalaganje i koncentraciju u najvećem dijelu utakmice. Isto tako ostaje žal ako šest-sedam minuta prije kraja imate visoku prednost i na kraju ne uspijete pobijediti, nego izgubite bod. Možda da nam je netko prije utakmice ponudio neriješen rezultat, razmislili bismo da ga prihvatimo nakon toliko asptinencije od skupljanja bodova u gostima svih ovih godina. Međutim kad vidimo kretanje utakmice za situaciju za koju smo se sami izborili onda nam ostaje žal – poručio je Obrvan.

Crveni karton za Tinu Barišić utjecao je na to da se uvukla nervoza u ekipu, a zadnjih pet-šest minuta bila je smanjena rotacija i ekipa je promašila neke otvorene šuteve, dodao je trener.

– Na to se nadovezala jedna nepromišljenost i kriva izmjena u odlučujućem zadnjem napadu i sve skupa kad pogledamo ne možemo biti zadovoljni raspletom utakmice. Ostaje za analizu svima nama, meni kao treneru i igračicama sve ono što smo napravili dobro i loše i da iz toga izvučemo neki zaključak – istaknuo je.

Iz svega toga sada treba izvući i motiv za utakmice koje slijede, poručio je još Obrvan, a mišljenja je i da se na sve greške Podravkašica i izrazito domaćinsku ekipu nadovezalo i domaćinsko suđenje, odnosno poneke nerazumljive odluke u zadnjih 10 minuta utakmice.

– Bez obzira na to, imali smo sve u svojim rukama, no nažalost je puno sitnih detalja utjecalo da se dogodi ovakav rezultat – zaključio je.

Spomenimo i da novu šansu za dokazivanje Podravkašice imaju u nedjelju od 16 sati kada u Koprivnicu dolazi danski Nykobing.

zatvori