Subota, 27. srpnja 2024.

OBNOVA ĐURĐEVAČKOG TRGA Janči: Svi rokovi su pod kontrolom, plan je da novi prostor bude u funkciji za Dan grada

Iako je obnova Trga svetog Jurja u Đurđevcu privremeno stala zbog vremenskih uvjeta, rekonstrukcija napreduje zadanim tijekom.

Rekao je to za Podravski radio đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči i podsjetio do kad bi radovi trebali završiti, odnosno naglasio što se sve trenutno izvodi.

– Radovi su u zadanoj dinamici i svi su rokovi pod kontrolom. Plan je da trg bude u funkciji do Dana grada Đurđevca pa da možemo koristiti prostor, a da svi radovi završe do Picokijade. Dok to dozvole vremenski uvjeti počet će sadnja drveća i sve je spremno za postavljanje opločnika od strane poslovnog centra. Pripremljena je i javna nabava za fontanu; to je zaseban projekt – naveo je gradonačelnik.

Spomenimo i da će dosadašnji opločnici koji su u sklopu rekonstrukcije skinuti sa središnje ploče biti ponovno upotrijebljeni. Koristit će se tako za izgradnju staza, uređenje opločenja ispred društvenih domova u prigradskim naseljima i tamo gdje je potrebno, primjerice na gradskom groblju, istaknuli su u đurđevačkoj Gradskoj upravi.

zatvori