Petak, 3. svibnja 2024.

NOVOGODIŠNJA ODLUKA Naš fotoreporter Valentino Štefanek ovu godinu započeo kupanjem u hladnoj Šoderici

Naš fotoreporter Valentino Štefanek novu godinu započeo je kupanjem u jezeru Šoderica.

Na ovakav pothvat nagnao ga je jedan televizijski prilog o novogodišnjem kupanju koji je pogledao prije nekoliko godina.

– Izgledalo mi je malo zastrašujuće, a s obzirom na to da volim izazove pomislio sam da bih mogao to napraviti baš zato što izgleda zastrašujuće i pomalo ludo. Sve je ostalo na ideji do prije nekoliko tjedana kada sam čekajući u jednom kafiću prijatelje došao na ideju da ću se na prvi dan ove godine okupati u našoj Šoderici – rekao je.

Dodao je da kad je došao na jezero, temperatura je bila šest stupnjeva Celzijevih.

– Već kod skidanja jakne sam pomislio kako to možda i nije bila najbolja ideja. Prije nego li sam se skinuo u kupaće otišao sam do vode i smočio prste te sam tada shvatio da to definitivno nije bila najpametnija ideja. Ali, nisam osoba koja odustaje pa sam odlučio svoj naum provesti u djelo. Ulazak u vodu čak i nije bio toliko strašan kao što sam mislio. Voda je bila hladna i u nekoliko navrata sam dolazio do zraka, nikad se nisam kupao u toliko hladnoj vodi – objasnio je.

Kaže kako je ušao u jezero, preplivao nekoliko metara i izašao van.

– Kad sam počeo plivati imao sam osjećaj kao da sam u jezeru ispunjenom žiletama, a ne vodom. Nisam bio dugo u vodi. Već kad sam izašao van zrak koji mi je prije nekoliko minuta bio užasno hladan kad sam se skidao, sada mi je postao topao. Imao sam osjećaj kao da je 20 stupnjeva Celzijevih tako da mi po izlasku iz vode uopće nije bilo hladno – zaključio je.

zatvori