Petak, 17. svibnja 2024.

Noć muzeja obilježit će se i u Đurđevcu, priprema se raznovrstan program

Muzej grada Đurđevca i ove se godine priključuje Noći muzeja, manifestaciji koja se u Hrvatskoj obilježava još od 2005. godine.

Za ovogodišnju 19. Noć muzeja koja se održava u petak u đurđevačkom muzeju se priprema bogat program, poručili su iz đurđevačke Gradske uprave.

– Ovogodišnju Noć muzeja otvara glazbeni program u kojem će se đurđevačkoj publici predstaviti učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić iz Koprivnice pod mentorstvom profesorice Nediljke Teklić. Program se nastavlja koncertom Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac koji će izvesti neke od svojih popularnih obrada poznatih skladbi i time publici približiti svoj cjelokupni opus – otkrili su.

Zatim slijedi otvorenje izložbe PejzaĐ nastale u suorganizaciji Muzeja grada Đurđevca i ALU-a iz Zagreba, a rezultat je projekta i radionice kojima je cilj bio omogućiti studentima akademije stvaranje radova kroz boravak u prirodi u Đurđevcu i okolici. Kroz cijelu večer može se razgledati i Interpretacijski centar Picokijade i izložba fotografija Željka Koprolčeca.

– Muzej grada Đurđevca bit će otvoren od 18 do 23 sata, a napominjemo i da su sva muzejska događanja u Noći muzeja besplatna – zaključili su u Gradu.

U nastavku vam donosimo cijeli program ovogodišnje Noći muzeja u Đurđevcu.


Noć muzeja, program u Đurđevcu:

19 sati – 19:15 / Koncert učenika Umjetničke škole Fortunat Pintarić
19:30 – 20 sati / Koncert Puhačkog orkestra DVD Đurđevac
20 sati – 20:30 / Otvorenje izložbe PejzaĐ – izložba slika studenata ALU Zagreb
18 sati – 23 sata /  Razgledavanje Interpretacijskog centra Picokijade
18 sati – 23 sata / Razgledavanje izložbe fotografija Željka Koprolčeca – Hommage Podravini

zatvori