Ponedjeljak, 13. svibnja 2024.

FOTO Nemčići imaju nove učionice i prelaze na jednosmjensku nastavu, Sočev: Predmetna nastava je posložena, trajno rješenje čeka se za niže razrede

U Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski predstavljene su novouređene prostorije za potrebe provođenja programa produženog boravka i uvođenja jednosmjenske nastave.

Ravnatelj Darko Sočev istaknuo je kako će se predmetna nastava sada održavati u jednoj smjeni što je korak prema konačnom cilju da se u svim školama omogući nastava u jednoj smjeni.

– Kod nas na jednosmjensku nastavu prelazi 17 razrednih odjela, što je oko 360 učenika. Sedmi sat će završavati u 14:15, a sve će biti prilagođeno i učenicima koji su putnici – kazao je.

Škola će sada imati i novih 300 metara kvadratnih za uporabu.

Snimio Valentino Štefanek.

– Riječ je o suterenskim prostorima, a jedna je učionica u prizemlju i sve je stavljeno prvi put u upotrebu nakon 30 godina. Riječ je o novouređenom prostoru, a mi smo vrlo zadovoljni kako sve izgleda. Pet novih učionica stavlja se na raspolaganje, a uloženo je oko 180.000 eura te je kupljeno još dosta kuhinjskih aparata. Rasporedom smo uspjeli posložiti da se cjelokupna predmetna nastava odvija kabinetskim tipom. Razredi će imati sve predmete zastupljene u učionicama koje su za to namijenjene. Prostori su dobro uređeni, ali tu učenici neće provoditi toliko puno vremena, nego će biti jedan sat pa izmjena – navodi te dodaje kako nažalost nema dovoljno prostora jer škola nije išla u dogradnju.

Trajno rješenje još uvijek čekaju učenici razredne nastave, dok će u produženi boravak ići tri skupine od oko 60 učenika. Pokazalo se to kao pun pogodak za roditelje i učenike koji će tamo boraviti i pisati svoje zadaće, ističe ravnatelj Sočev.

Učenici će imati i tri velika odmora od kojih će jedan biti za razrednu nastavu, a dva za predmetnu kako bi kuhinja mogla normalno funkcionirati.

– Uspjeli smo posložiti da su u različito vrijeme u kuhinji i vjerujem da će sve dobro funkcionirati, a sve ćemo vidjeti već u ponedjeljak – ističe.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je kako je sve što je bilo moguće napraviti vezano uz jednosmjensku nastavu do sada i odrađeno.

Snimio Valentino Štefanek.

– Ostao nam je još jedan ključan korak, a to je dogradnja Osnovne škole Braća Radić gdje smo dobili suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve ono što smo pripremili. Kao Gradska uprava napravit ćemo sve da radovi budu pokrenuti ove godine, iako to nije do kraja u našim rukama. Ako to uspijemo pokrenuti u narednih godinu dana bit ćemo spremi na prelazak u jednosmjensku nastavu na području cijelog grada – zaključio je.

zatvori