Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Najpijaniji vozač vikenda bio je 46-godišnjak koji je na Staru godinu s dva promila vozio Stiskom

Službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom proteklog produženog vikenda utvrdili su 142 prometna prekršaja te zabilježili četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 21 s materijalnom štetom.

U policiji ističu da se najviše prekršaja odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, a tri vozača su bila uhićena.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je 31. prosinca prošle godine u 00:20 u Đurđevcu u Ulici Stiska kod 46-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,01 promila. Najveća brzina kretanja zabilježena je 31. prosinca prošle godine u 19:02 u Kalinovcu gdje se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 143 kilometra na sat, iako je ograničenje 90 – navode.

Dodaju da je u čitavom proteklom tjednu zabilježeno 21 kazneno djelo, ali i dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira drskim ponašanjem te dva požara na otvorenom prostoru.

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, zaključuju.

zatvori