Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Na čelu koprivničkog HSU-a Jasmina Markota: Želim na moderniji način kontaktirati s umirovljenicima, moramo postati vidljiviji

Jasmina Markota novoizabrana je vršiteljica dužnosti predsjednice koprivničke organizacije Hrvatske stranke umirovljenika.

Naime, Markota je u Udruženju obrtnika Koprivnica provela 26 godina, dok je prije toga i sama bila obrtnica te je radila u odjelu marketinga u Podravki. U mirovini je tek godinu dana, a novu ulogu preuzela je od Željka Šempera.

– Imam malo nezahvalnu ulogu jer dolazim nakon Šempera. On je jedan od najvećih stručnjaka za mirovinske reforme, tako da se nadam da nitko ne očekuje od mene da budem on – kazala je.

U nastavku je dodala i kojim aktivnostima će se ona posvetiti.

– Moramo kao gradska organizacija surađivati s umirovljeničkim udrugama te pokretati različite akcije. Bili smo aktivni i u anketama koje su se odnosile na ugradnju dizala. No, razmišljam o većoj transparentnosti stranke na gradskoj razini. S obzirom na to da spadam u “mlađu generaciju”, želim na malo moderniji način kontaktirati, ne samo s umirovljenicima, nego i s budućim umirovljenicima – rekla je Markota.

Dodaje i kako aktivnosti koje će se provoditi neće biti isključivo vezane uz umirovljenike koji su registrirani, nego i za umirovljeničke statuse.

– Cijelo društvo mora skrenuti pažnju na naš rad. Dugo se nešto mora pokretati da bi ušlo u uho te da šira javnost i vlast shvate da je nešto neophodno, a nismo zadovoljni niti s trenutačnom situacijom oko iznosa mirovina – zaključila je.

zatvori