Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Koprivničko-križevačka županija zabilježila najveći porast izdvojenih sredstava za potpore poduzetnicima

Koprivničko-križevačka županija je tijekom 2022. godine zabilježila najveći porast izdvojenih sredstava za potpore poduzetnicima.

Pokazalo je tako istraživanje i analiza podataka konsolidiranih županijskih proračuna koje je početkom siječnja proveo portal župan.hr.

Iz Službe ureda župana danas poručuju kako je riječ o iznosu od čak 5,1 milijun kuna što je porast za gotovo 500 posto u odnosu na godinu dana ranije.

– Naša županija je predvodnica i po visini potpora po stanovniku u odnosu na 2021. godinu pa je tako u odnosu na broj stanovnika koji žive na području županije, a po izdvojenim proračunskim sredstvima za potpore, Koprivničko-križevačka županija tijekom godine izdvajala 61 kunu – pojašnjavaju.

Kad je riječ o proračunskom udjelu izdvojenih sredstava za subvencije poduzetnicima, Koprivničko-križevačka županija smjestila se na drugo mjesto s 0,79 posto udjela u županijskom proračunu, dok se na prvom mjestu našla Splitsko-dalmatinska županija.

– Analiza pokazuje da je Koprivničko-križevačka županija tijekom 2022. godine u postotku zabilježila i najveći porast izdvojenih sredstava za potpore poduzetnicima od čak 500 posto u odnosu na sredstva koja su bila dostupna u 2021. godini – kazali su.

Za kraj ističu kako će Koprivničko-križevačka županija i ove godine kroz potpore male vrijednosti putem javnih poziva dodjeljivati potpore i subvencije za kratkoročne i dugoročne kredite, ulaganja u osnovna sredstva poduzetnika, start up potpore za poduzetnike početnike te potpore za marketing i promocijske aktivnosti poduzetnika.

zatvori