Petak, 24. svibnja 2024.

Koprivničko-križevačka županija osigurala 81.000 eura za županijska natjecanja i nagrade uspješnim učenicima

Koprivničko-križevačka županija osigurala je 81.000 eura za organizaciju županijskih natjecanja i za nagrade najuspješnijim učenicima.

U drugom obrazovnom razdoblju školske godine provode se natjecanja učenika u znanju i sportskim disciplinama. Natjecanja su izlučnog karaktera i provode se na školskoj, županijskoj, međužupanijskoj, regionalnoj, državnoj i međunarodnoj razini.

– Koprivničko-križevačka županija prepoznaje vrijednost učeničkih natjecanja na kojima najuspješniji učenici u znanju i najuspješniji sportaši mogu pokazati svoja znanja i vještine, stoga Županija pokriva troškove organizacije županijske razine natjecanja, odnosno prehranu i prijevoz sudionika, naknade članovima povjerenstva, priznanja i medalje. Za navedene troškove u proračunu Koprivničko-križevačke županije osigurano je više od 32.000 eura. Županijska razina financira se za sve škole s područja Koprivničko-križevačke županije i kojima je Županija osnivač te za škole kojima su osnivači Grad Koprivnica, Grad Križevci i Grad Đurđevac – poručili su iz Službe ureda župana.

Po završetku županijske razine natjecanja najuspješniji učenici pozivaju se na državnu razinu natjecanja, a nakon uspješnog plasmana na državnoj razini, natječu se na međunarodnoj razini.

– Učenike i njihove mentore koji ostvare najbolji rezultat na državnoj i međunarodnoj razini Koprivničko-križevačka županija tradicionalno nagrađuje stimulativnim novčanim nagradama koje im se svečano uručuju na prijamu župana na kraju svake školske godine. Za nagrade najuspješnijima u proračunu je osigurano 49.000 eura – zaključili su.

zatvori