Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Janči: Đurđevac ima zaokružen sustav gospodarenja otpadom, ne moramo brinuti kud ćemo sa smećem u narednih pet ili 10 godina

Grad Đurđevac ima zaokružen sustav gospodarenja otpadom.

Rekao je to za Podravski radio đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči i poručio da će tema gospodarenja otpadom sigurno biti aktualna u cijeloj Hrvatskoj sve do izgradnje RCGO-a Piškornica.

– Hrvatska se obvezala zatvarati odlagališta i zapravo ne otvarati nove plohe, ali i uvesti novi sustav gospodarenja otpadom. Mi u Đurđevcu imamo zaokružen cijeli sustav; od odvoza otpada, vlastitog odlagališta pa do reciklažnog dvorišta, sortirnice i kompostane. Na taj način učinkovito gospodarimo otpadom i nemamo problem da ne znamo kud ćemo s otpadom u narednih pet ili 10 godina. Osiguravamo najpovoljniju moguću cijenu odvoza za naše građane jer sve to radimo sami – naglasio je Janči.

Spomenuo je i da je trenutno u tijeku izgradnja zajedničke zgrade gradskih komunalnih tvrtki, a radovi se odvijaju i na odlagalištu otpada.

– Iza suda u Đurđevcu, odnosno kod Gradske tržnice naše tri komunalne tvrtke grade zajedničku poslovno-upravnu zgradu za urede za zaposlenike, ali i za rad s građanima. Veliki je intenzitet radova i na odlagalištu te se trenutno postavlja ograda visine tri metra kako bi se spriječilo raznošenje materijala koji se nalazi u reciklažnom dvorištu i na odlagalištu – kazao je gradonačelnik.

zatvori