Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Jakšić: Potpisujemo ugovore o projektiranju i gradnji vrtića na Bajeru i u Herešinu, radovi će početi do proljeća

Uskoro počinje izgradnja novih dječjih vrtića na Bajeru u Koprivnici i u prigradskom naselju Herešin.

Rekao je to Dravi.info koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i objasnio da se u narednim danima očekuje potpisivanje ugovora o projektiranju i gradnji za oba vrtića, a početak radova očekuje se do proljeća.

– Za vrtić u Herešinu plan je da bude gotov do ove jeseni, a Bajer tijekom idućeg proljeća. To je jako velik iskorak i projekti su sjajni. Zahvaljujem cijelom timu Gradske uprave koji je radio na tome da dobijemo čim veći stupanj europskog financiranja. To je nešto što je Koprivnica trebala i zaslužila – naveo je gradonačelnik.

Podsjetimo, Dječji vrtić Herešin imat će 405 kvadratnih metara i moći će primiti 52 djece. U njemu će se nalaziti prostorije za smještaj tri odgojne skupine, sve potrebne prateće prostorije te uređen vanjski prostor s opremljenim igralištem za djecu. Vrtić Bajer će na dvije etaže osigurati smještaj za 14 odgojnih skupina na 2.205 kvadratnih metara. Izgradit će se sve potrebne prateće prostorije i igralište koje će se prostirati na 4.590 kvadratnih metara te će u njemu moći boraviti ukupno 280 mališana.

zatvori