Petak, 17. svibnja 2024.

Grad Koprivnica u proračunu za ovogodišnje manifestacije i festivale osigurao 60.000 eura

Grad Koprivnica u svom je proračunu osigurao 60.000 eura za sufinanciranje manifestacija i festivala u ovoj godini.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić istaknula je da je raspisan javni poziv koji je namijenjen organizacijama civilnog društva.

– Kad je riječ o manifestacijama, najmanji iznos financijskih sredstava koji se može ugovoriti po pojedinoj prijavi je 100 eura, a najveći 3.000 eura. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti za područje festivali i ugovoriti po pojedinoj prijavi je 100 eura, a najveći 15.000 eura. Prijavitelji na ovaj javni poziv mogu podnijeti jednu prijavu, a manifestacije, odnosno festivali mogu se sufinancirati od pet do 100 posto iznosa ukupnih prihvatljivih troškova – objasnila je Mlinarić.

Spomenimo da je rok za prijavu od dana objave pa sve do utrošenja sredstava, a najkasnije do 29. travnja zaključno s 23:59 sati.

Dodajmo da se prijaviti mogu organizacije civilnog društva koje su upisane u registar neprofitnih organizacija, udruga ili drugi odgovarajući registar, zatim one koje vode transparentno financijsko poslovanje u skladu s propisima o računovodstvu neprofitnih organizacija te koje su ispunile ugovorne obveze prema Gradu Koprivnici te svim drugim davateljima financijskih sredstava iz javnih izvora zaključno s 2023. godinom. S druge strane, neprihvatljivi prijavitelji su ogranci organizacija civilnog društva koji nemaju pravnu osobnost, političke stranke, vjerske zajednice, ustanove te članice Zajednice športskih udruga grada Koprivnice, Studentskog sportskog saveza grada Koprivnice, Vatrogasne zajednice grada Koprivnice i Zajednice tehničke kulture grada Koprivnice.

Sve informacije dostupne su na službenim internetskim stranicama Grada Koprivnice.

zatvori